Beyhekim 2010’da tamam

Beyhekim 2010’da tamam

Bölge Hastanesi, Akıl ve Ruh Sağlığı, Onkoloji ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini bünyesinde barındıracak Beyhekim Sağlık Kompleksi 2010 yılı sonunda bitirilmesinin hedefleniyor

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci yaptığı açıklamada, bir milyon metrekarelik alanda kurulacak olan Beyhekim Sağlık Kompleksi Projesi'nin 250 yataklı Bölge Hastanesi, 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 200 yataklı Onkoloji Hastanesi, 200 yataklı Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanelerini içine alan kapsamlı bir proje olduğunu söyledi. 
Bu projenin şehrin ve bölge insanının bugünkü ve gelecekteki sağlık hizmetleri ihtiyacı göz önünde bulundurularak planlandığını ifade eden Küçükkendirci, ''Beyhekim Sağlık Kompleksi, şehrimiz adına çok önemli bir yatırım. Bu hastanelerin tamamlanması ve hizmete girmesi ile Konya sağlık hizmetleri en üst seviyede yürütülecektir, sadece şehrimize değil bölgedeki tüm yakın illere de hizmet sunmuş olacağız'' diye konuştu. 
Küçükkendirci, Yazır bölgesinde uzun zamandan beri yapım çalışması devam eden Beyhekim Sağlık Kompleksinin ilk etabı olan Bölge Hastanesinin tamamlandığını ve kısmen hizmete açıldığını belirterek, şunları söyledi: 
''250 yataklı olarak inşa edilen, 70 bin metrekare alan üzerinde kurulmuş ve 36 bin metrekare kapalı alana sahip hastane için yaklaşık 40 milyon TL harcama yapıldı. Son derece gelişmiş teknik altyapıya sahip olan hastanede hastaların konforu için her türlü ayrıntı düşünüldü. Hasta odaları, içinde tuvaleti ve lavabosu bulunan 1 ya da 2 kişilik olarak planlandı. Hasta odaları ve hasta tuvaletlerinde 'Hemşire çağırma sistemleri' mevcut. Hastanede oluşturulan pnömatik sistemle, kan tüpleri artık elle taşınmıyor. Sistem sayesinde tüpler özel bir yöntemle çok hızlı bir şekilde laboratuvara ulaştırılıyor. Hastanemizin 2009 yılı içerinde bağımsız hastane hüviyetine kavuşmasını takiben, Sağlık Bakanlığınca personel ataması yapılacak.'' 
AKIL VE RUH SAĞLIĞI HASTANESİ 
Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesinin de büyük oranda tamamlandığını dile getiren Küçükkendirci, ''Bu yıla kadar yaklaşık 34 milyon TL harcama yapıldı. Hastane içi donanımları takiben 2009 yılı ortasına doğru bağımsız bir hastane olarak hizmet vermeye başlaması planlanıyor. Konya'ya en yakın Akıl Ruh Sağlığı Hastanesi Adana'da bulunuyor. İlimizin ve diğer yakın illerin hasta sevklerinin neredeyse tamamı bu hastaneye gidiyor'' dedi. 
Küçükkendirci, Bölge Hastanesi ile Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesinin hizmete girmesinin ardından Onkoloji Hastanesi yapımına hız vereceklerini, bugüne kadar yaklaşık 28 milyon TL harcama yaptıkları bu hastaneyi de 2010 yılı içerisinde Konya'ya kazandırmak istediklerini bildirdi. 
Komplekste yer alacak 100 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ise 2010 yılı sonunda hizmete sunmayı hedeflediklerini dile getiren Küçükkendirci, bu hastaneye de bugüne kadar yaklaşık 11 milyon TL harcama yapıldığını söyledi. 
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin tamamlanmasıyla Beyhekim Sağlık Kompleksinin biteceğini belirterek, şöyle devam etti: 
''Konya'yı 'Sağlık Üssü' haline dönüştürme amacına yönelik çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek. Henüz başında bulunduğumuz 2009, Konya için çok önemli sağlık gelişmelerine sahne olacaktır. Konya'nın, Orta Anadolu'da parmakla gösterilecek bir teşhis ve tedavi merkezi haline gelmesi, hasta sevk eder durumdan, sevk alır duruma dönüşmesi en büyük hedefimizdir.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.