“Beyaz”ın büyüsü

“Beyaz”ın büyüsü

2013-2014 sezonunda 5 farklı forma kombinasyonu kullanan Torku Konyaspor, ilk yarının ardından en çok puanı beyaz forması ile topladı. Yeşil beyazlılar beyaz formasıyla 8 puan kazandı.

Spor Tototo Süper Lig’in ilk yarısında temsilcimiz Torku Konyaspor, 17 maçlık seride en çok beyaz formasını kullandı.

BEYAZ UĞURLU MU?

İlk yarıda 10 maçta beyaz formasıyla sahaya çıkan Torku Konyaspor sahadan 2 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. 6 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Toplamda beyaz forma ile rakip ağları 9 kez havalandıran Torku Konyaspor, kendi kalesinde ise 13 gol gördü. Beyaz formanın ardından en çok kullanılan 2. forma ise “Celtic modeli” olan yeşil forma. Bu forma kombinasyonu ile de yeşil beyazlılar 6 puan toplarken, 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet yaşadı. Çubuklu forma yeşil şort kombinasyonu ile çıktığı tek maçtan galip ayrılan Torku Konyaspor, çubuklu forma beyaz şort kombinasyonu ile de çıktığı tek maçtan galibiyet ile ayrılmayı başardı.

O FORMA HİÇ KULLANILMADI

Torku Konyaspor’un iç saha 2. forması olarak kayıt altına alınan “Celtic modeli” yeşil forma altına beyaz şort kombinasyonundan oluşan forma isse ilk yarıda kullanılmayan tek forma oldu. Çubuklu forma altına beyaz ve yeşil şort kombinasyonları birer kez, “Celtic modeli” yeşil forma altına yeşil şort kombinasyonu 5 kez, beyaz forma ise 10 maçta giyildi.

EN ÇOK GOL BEYAZLA ATILDI

Temsilcimiz Torku Konyaspor en çok golü de beyaz formasıyla attı. Beyaz formasıyla rakip ağları 11 defa havalandıran temsilcimizde bu forma ile en çok gol atan isimler ise Erdal ve Recep oldu. Erdal beyaz forma ile Gençlerbilriği maçının 45. Dakikasında, Eskişehirspor maçının 73. ve 80. dakikalarında rakip fileleri havalandırdı. Recep ise aynı forma ile Gaziantep maçının 66. Dakikasında, Galatasaray maçının 16. ve Eskişehirspor maçının 90+4. dakikasında gol kaydetti. En çok gol atılan ikinci forma ise Yeşil şortlu “Celtic modeli” forma oldu. Bu formayla en çok gol atan isim ise 2 gol ile Ali Çamdalı oldu. Ali bu forma ile Fenerbahçe maçının 77. dakikasında ve Karabükspor maçının 25. dakikasında goller kaydetti.

İTANDAJE’NİN RENGİ YEŞİL

İlk yarıdaki maçların tamamında kaleyi koruyan İtandje’nin en uğurlu forması ise yeşil forma oldu. 5 farklı renkte forma giyen oyuncu toplamda 5 gol yediği yeşil formayla çıktığı 3 maçta isse kalesinde gol görmedi. Gençlerbirliği, Kayseri Erciyespor ve Kayserispor maçlarında giydiği yeşil formayla kalesini gollere kapatan İtandje en çok golü ise sarı formasıyla yedi. Sarı forma ile çıktığı 6 maçta kalesinde 9 gol gören oyuncu turuncu formayla 6, gri forması ile 3 ve mavi formasıyla ise kalesinde 3 gol gördü.

BEYAZ VE KIRMIZI ALERJİSİ

Yeşil beyazlıların rakipleri ise oynana maçlarda 9 farklı forma giydiler. Yeşil beyazlıların rakipleri arasında en çok kullanılan forma kırmız rengin ağırlıkta olduğu formalar oldu. Sivasspor, Gaziantepspor, Eskişehirspor, Karabükspor ve Antalyaspor, Torku Konyaspor maçlarında kırmızı forma giyen takımlar oldu. Ayrıca Kayserispor ve Galatasaray’da kırmızı ağırlıklı, sarı kırmızı renk kombinasyonundan oluşan formalarla sahaya çıktılar. Rakiplerce en çok kullanılan ikinci renk ise beyaz oldu. Fenerbahçe, Kasımpaşa, Beşiktaş ve Ç. Rizespor yeşil beyazlılar karşısında beyaz formayı giyen takımlar oldu. Rakiplerce en az kullanılan forma ise düz siyah (Elazığspor), siyah-gri (Gençlerbirliği), bordo-mavi (Trabzonspor), yeşil (Bursaspor) ve yeşil-siyah (Akhisar Belediyespor) formalar oldu. Rakiplerin giydiği düz beyaz ve kırmızı formalar yeşil beyazlıların karşısında en çok galibiyet ve en çok mağlubiyet yaşayan formalar oldu.

NİHAT ERDOĞAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.