Beşir Atalay: Reyhanlı saldırısının sorumluları Türkler

Beşir Atalay: Reyhanlı saldırısının sorumluları Türkler

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Reyhanlı'daki patlamaya ilişkin tutuklananların hepsinin Türk vatandaşı olduğunu söyledi.

Beşir Atalay: Reyhanlı saldırısının sorumluları Türkler! Habertürk'ün haberine göre Beşir Atalay katıldığı bir programda Reyhanlı saldırısı hakkında ilginç bir yorumda bulundu. Atalay, "Sorumlular Suriyeli değil, sığınmacılar da değil. Şu ana kadar tutuklananların hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Hataylı. Birtakım irtibatları tespit edilmiş, Suriye'ye sık gidip gelen kişiler." dedi.

Mobese kameralarının saldırı esnasında aktif olduğunu ve görüntülerin bulunduğunu kaydeden Atalay, olayda rol herkesin açıklanacağını söyledi.

'ESAD'A DESTEK İÇİN YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR'

Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürü'nün görevden alınması ile ilgili soruya yanıt veren Atalay, "Tedbiren ya da soruşturmanın daha iyi yürümesi için bu tür idari tedbirler alınır. İhmal varsa soruşturulur." dedi.

Atalay, patlamanın ardından Suriyeli sığınmacıların linç edildiği iddiasını yalanlayarak, "Hataylı olan Adalet Bakanımız, İçişleri Bakanımız Sağlık Bakanımız, bütün güvenlik bürokrasi ile oradaydık. Çalışmaları bizzat yerinde götürdük. İlk anda Suriyelilere tepkiler oldu. Şahıslara yönelik bir saldırı söz konusu değil." şeklinde konuştu.

Ölü sayısının açıklanandan daha fazla olduğu iddialarını kesin bir dille reddeden Atalay, saldırıları, "Esad'a destek için yapılmış bir olaydır. Bunun ismini böyle koymak gerekir." şeklinde değerlendirdi.

'SORUŞTURMANIN SELAMETİ İÇİN YAYIN YASAĞI ALDIK'

Atalay, Reyhanlı için getirilen yayın yasağı ile ilgili kararın soruşturmanın selameti için alındığını belirterek, "Sosyal medyada çok fazla spekülatif haber üretildi, bunlar ana medyaya da taşındı. Buna karşı bir önlem aldık." şeklinde konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİ DEĞERLENDİRMESİ

Çözüm sürecinin aslında AK Parti'nin kuruluşuyla başladığını belirten Atalay, Kürt kökenli vatandaşlarının haklarının iade edildiğini söyledi. İmralı ile görüşmeleri istihbarat birimlerinin yürüttüğünü kaydeden Atalay, "Hükümet olarak hiçbir görüşmede bulunmadık. Siyaseti nasıl devreye soktuk? BDP'yi bu sürecin siyasi kesimi olarak devreye soktuk. BDP o görüşmeleri yaptı. Onunla da şu mesajı verdik. Terör olmasın ama siyaset kurumu her şeyi çözsün. BDP de orada rol almış oldu" dedi.

Devletin kaybettiği güveni yeniden kazandığını belirten Atalay, "Bugün Türkiye'de atılan adımlar hesaplaşmanın sonucu. Devlet vatandaşın güvenini kazanmak için uğraşıyor." dedi.

'ANA MUHALEFETE ADETA YALVARDIK'

Çözüm süreciyle ilgili muhalefetin tavrını eleştiren Atalay, "Ne ana muhalefetle ne de kamuoyu ile paylaşmadığımız hiçbir şey yok. Mümkün olduğunca süreci şeffaf yürütme kararlılığı içindeyiz. Ana muhalefete adete yalvardık, randevu istedik. Teklif ettik, birlikte çalışalım dedik. Şimdi bizi niye suçluyorlar onu anlamıyorum." dedi.

'TÜRKİYE İLK 10 ÜLKE ARASINA GİRECEK'

Erdoğan'ın ABD ziyaretini de değerlendiren Atalay, "Gurur duyuyorum. Türkiye'nin konumuna uygun bir karşılama, ağırlama ile bu seyahatin değerlendirildiği bir tablo var ortada. Buradaki görüşmeler, konuşmalar hepsi çok önemli. Türkiye büyük bir ülke. Gelecekte ilk 10 ülke içinde yerini alacak bir ülke. Ekonomi boyutu çok fazla ağırlık kazandı, bunun sonuçlarını göreceğiz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.