Beşikdüzü Hem Fen Lisesi Hem Fakülte İstiyor

Beşikdüzü Hem Fen Lisesi Hem Fakülte İstiyor

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, ilçeye fakülte getirme hayaliyle İMBK Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bütün arazisi ve birimleriyle üniversiteye devredilmesi düşüncesinin, hem Beşikdüzü hem de Trabzon eğitimine vurulacak...

Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, ilçeye fakülte getirme hayaliyle İMBK Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bütün arazisi ve birimleriyle üniversiteye devredilmesi düşüncesinin, hem Beşikdüzü hem de Trabzon eğitimine vurulacak bir darbe olduğunu söyledi.

Aralarında eğitim sendikaları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve okul aile birliği temsilcilerinin de bulunduğu bir grup, Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'nin fen lisesine dönüştürülmesi ve arazisinin bir kısmının fakülte yapılması için üniversiteye devriyle alakalı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması yaptı.

Hazırlanan ortak metni okuyan Türk Eğitim-Sen Trabzon Şube Başkanı Coşkun Dilber, Trabzon’da 3 öğretmen lisesinin dönüşüme tabi olduğunu belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu karar gereği; ülke genelindeki tüm öğretmen liseleri kaldırılmış ve klasik anadolu liselerine dönüştürülmüştür. Bu bağlamda ilimizde de üç öğretmen lisesi dönüşüme tabi tutulmuştur. Of, Araklı ve Beşikdüzü öğretmen liseleri bu kapsam içinde değerlendirilmiştir. Of ve Araklı öğretmen Liseleri zaten yakın tarihlerde açılmıştı. Ancak Beşikdüzü Öğretmen Lisesi, 1939 yılında kurulmuştur. Tarihi başarılarla dolu bir eğitim çınarıdır. Böylesi bir eğitim çınarını bir kalemde silip atmak, Beşikdüzü ilçesine yapılan büyük bir haksızlık olacaktır. Zira bu güzide kurum şu anki fiziki şartları, öğretmen kadrosu ve akademik başarısı ile fen lisesine dönüşebilecek durumdayken, Beşikdüzü'ne fakülte getirme hayaliyle okulun bütün arazisi ve birimleriyle üniversiteye devredilme düşüncesi hem Beşikdüzü'ne hem de Trabzon eğitimine vurulacak büyük bir darbedir.” diye konuştu.

Giresun'da 4, Rize'de ise 3 anadolu öğretmen lisesinin fen lisesine dönüştürüldüğü bilgisini veren Dilber, Trabzon'da niçin hiçbir öğretmen okulunun fen lisesine dönüştürülmediğini sordu. İrdelenmesi gereken konunun bu olduğunu vurgulayan Dilber, şöyle devam etti: “Bizler eğitim adına katkı koyanları, çivi çakanları minnet ve şükranla anarız. Yarın şartlar değişse de böyle düşünürüz. Çünkü bizler biliriz ki ülkemizin geleceği eğitimdedir. Eğitim de eğitimcilersiz olmaz. Koltuklar öfke kusma değil, kucaklama yeridir. Beşikdüzü ve Trabzon'un bu konudaki desteğini arkasına alan siyasiler bu iki talebi de karşılayabilirler.”

Hem Beşikdüzü Anadolu Öğretmen Lisesi'nin fen lisesi olarak yoluna devam etmesini hem de ilçeye fakülte açılmasını canı gönülden desteklediklerini anlatan Dilber, “Bunun için toplanan imzalar bir hafta sonra valilik ve bakanlığa sunulacaktır. Trabzon’un, hatta Türkiye'nin markası ve değeri olan bu okul aydınlık geleceğimiz için fen lisesine dönüştürülerek, bulunduğu yerde eğitim öğretim hizmetine devam etmelidir. Beşikdüzü'nün imkânları her iki unsuru birlikte taşımaya muktedirdir. Beşikdüzü İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi, bugün hayal edilen fakülteye de yeterli alanı verip, kalan kısmında kendi varlığını devam ettirebilecek araziye sahiptir. Bu nedenle Anadolu Öğretmen Lisesi’nin fen lisesine dönüştürülmesini, fakülte için başka bir yer bulunamıyorsa okul arazisinin bir kısmının bu amaç için kullanılmasını istiyoruz.” dedi.

Bu talepler için imza kampanyasının da başlatıldığı belirtilen açıklamaya; İMBK Anadolu Öğretmin Lisesi Okul Aile Birliği Başkanlığı yanı sıra Okul Mezunları Derneği, Kızılay Beşikdüzü Şubesi, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, CHP Beşikdüzü İlçe Başkanlığı, MHP Beşikdüzü İlçe Başkanlığı, Ülkü Ocakları, Trabzon Barosu, Eğitim-Sen, Aktif Eğitim-Sen, Teç-Sen, Eğitim-iş ve Türk Eğitim-Sen’in destek verdiği kaydedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.