Berlin Mahkemesinden Google Aleyhine Karar

Berlin Mahkemesinden Google Aleyhine Karar

Berlin Eyalet Mahkemesi, ABD’li internet devi Google’ın “kullanım şartlarını” kanunlara aykırı buldu.

Berlin Eyalet Mahkemesi, ABD’li internet devi Google’ın “kullanım şartlarını” kanunlara aykırı buldu. Mahkeme, internet şirketinin 25 başlıkta kullanıcı haklarını ihlal ettiğini belirledi.

Almanya’dan Amerikalı internet arama moturu Google’a kötü haber geldi. Berlin Eyalet Mahkemesi ABD’li şirketin tek taraflı olarak yayınladığı kullanım şartlarını / yasalara aykırı buldu.

25 başlıkta kullanıcıların haklarının ihlal edildiği, kişisel bilgilerinin izinsiz ve haksız yere toplandığını belirten mahkeme, böylelikle Tüketici Koruma Kurumu tarafından yapılan başvuruyu karara bağladı.

Tüketici Kurumları Federal Birliği (vzbv) kararı büyük bir sevinçler karşılarken, kurumun başkanı Gerd Billen, “Karar, telekomünikasyon branşındaki diğer şirketler için de önemli bir sinyal özelliği taşıyor.” şeklinde konuştu.

Google; kullanıcıya ait, yer bilgileri, kişinin kullandığı aletin çeşidi, arama eğilimleri ve daha pek çok kişisel bilgiyi haksız yere toplamakla suçlanmıştı.

Söz konusu kararın kullanıcıların hakkını koruması bakımından ne kadar etkili olacağını ise zaman gösterecek. Zira Google’un Kuzey Avrupa İleşitim Şefi Kay Orbeck, şimdiye kadar yapılanların ilgili ülkelerin kanunlarıyla uyumlu olduğunu öne sürdü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.