Bereketli bir Ramazan yaşadık

Bereketli bir Ramazan yaşadık

Konya Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Cengiz, Ramazan ayı süresince kasap esnafının bereketli bir dönem geçirdiğini söyledi

Konya Kasaplar Odası Başkanı Mehmet Cengiz, Ramazan ayı süresince kasap esnafının bereketli bir dönem geçirdiğini söyledi. Ramazan ayı ve bayramı nedeniyle et satışlarında önemli oranda artış olduğuna dikkat çeken Cengiz, “Kombine kesim fiyatları 14 TL iken 15 TL’ye yükselmesine rağmen bizler et satış fiyatlarına bunu yansıtmadık. Yerli et fiyatlarımız kıyma 21 TL parça et 23 TL’den satıldı. Ramazan nedeniyle yaşanan hareketlilik uzun zamandır sıkıntı içerisinde olan esnafımızın yüzünü bir nebze olsun güldürdü. Ramazan ayı içerisinde iftar yemekleri genelde beyaz et ağırlıklı olduğu için tavuk satışları fazla olmuştu. Ramazan ayı içerisinde genelde kıyma, parça et ve tavuk satışları ilk sıralarda alırken Bayrama bir gün kala bayram yemeklerinin vazgeçilmezi olan bamya çorbası için kullanılan bamyalık et satışları daha çok arttı” dedi.

Konya’nın bazı bölgelerinde bir araya baranaların geleneksel iftar sofralarında genelde tandırda kuzu bulunduğuna da dikkat çeken Cengiz, “Konya halkının iftar yemeklerinde vazgeçemediği en önemli yemek tandırda kuzu. Tandırda kuzu talebinin Ramazan ayı içerisinde fazla olması yüzünden kuzu fiyatları 30 ile 33 TL’ye kadar çıktı. Konya’da bazı kasap arkadaşlarımızın ithal et satması nedeniyle et fiyatlarında biraz farklılık oluştu. Ancak müşterilerimiz bunun ithal etten kaynaklandığını bilmediği için kasaplar arasında et fiyatlarında belirsizlik var yorumunu yapması bizleri de zor durumda bıraktı” diye konuştu. Konuşmasının sonunda tüm üyelerinin ve Konya halkının bayramlarını tebrik eden Cengiz, “Ramazan Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlara vesile getirmesini temenni ederim” şeklinde konuştu.

 

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.