Berdimuhamedov, Özbekistan'a Gidiyor

Berdimuhamedov, Özbekistan'a Gidiyor

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un 24-26 Kasım tarihlerinde Özbekistan'a resmi bir ziyarete gerçekleştireceği açıklandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un 24-26 Kasım tarihlerinde Özbekistan'a resmi bir ziyarete gerçekleştireceği açıklandı. Türkmen liderin Taşkent ziyareti Bakanlar Kurulu toplantısında değerlendirildi.

Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanı Yardımcısı Raşit Meredov, Bakanlar Kurulu toplantısında söz konusu ziyaret ile ilgili yapılan hazırlıklar doğrultusunda bilgi verdi. Bakan Meredov, Taşkent'te Berdimuhamedov ile Özbekistan Devlet Başkanı İslam Kerimov arasında görüşmelerin yapılacağını belirtti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, bu ziyaretin önemli olduğuna dikkat çekerek, Türkmenistan ile Özbekistan arasındaki ilişkilerde gelinen seviyeden memnun kaldığını söyledi. Türkmen lider, önümüzdeki hafta Taşkent'e gerçekleştireceği ziyaretin iki ülke arasındaki karşılıklı çıkara dayalı işbirliğinin uzun vadede devam ettirilmesine önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.