Berdimuhamedov, Erdoğan'ı Resmi Törenle Karşılandı

Berdimuhamedov, Erdoğan'ı Resmi Törenle Karşılandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un davetlisi olarak geldiği Türkmenistan'da resmi temaslarına başladı. Curmhurbaşkanı seçilmesinin ardından Orta Asya'ya ilk ziyaretini Türkmenistan'a gerçekleştiren...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un davetlisi olarak geldiği Türkmenistan'da resmi temaslarına başladı. Curmhurbaşkanı seçilmesinin ardından Orta Asya'ya ilk ziyaretini Türkmenistan'a gerçekleştiren Erdoğan, Türkmen mevkidaşı Berdimuhamedov tarafından Oğuzhan Köşkü'nde resmi törenle karşılandı.

Erdoğan ile Berdimuhamedov daha sonra baş başa görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin başında basına kısa görüntü alınmasına izin verildi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra Orta Asya ülkelerinden Türkmenistan'a ilk ziyaretini gerçekleştirdiği kaydetti. Kalabalık bir heyet ile Türkmenistan'a geldiklerini söyleyen Erdoğan, Türkmenistan ile ilişkilerine önem verdiklerini ve ikili münasebetlerin artarak devam ettirilmesi için çalışacaklarını kaydetti. Türkmenistan ile siyasi, iktisadi, askeri ve diğer alanlarda işbirliğinin arttacaklarını söyleyen Erdoğan, eğitim alanında önemli işbirliğine sahip olduklarını belirtti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov ise konuşmasında, Türkiye ile ilişkilerinin stratejik düzeyde devam ettiğini kaydederek, her alanda ilişkilerin başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydetti. Berdimuhamedov, Türk şirketlerinin Türkmenistan'da başarılı faaliyet gösterdiğini ve şirketlerin yapımına üslendiği projeleri başarılı bir biçimde sonuçlandırdıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı sıfatıyla Türkmenistan'a ilk ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan, dün özel "TUR" uçağıyla akşam saatlerinde Aşkabat'a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı havalimanında Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Raşit Meredov, Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve diğer yetkililer karşıladı. Karşılamada, Türk ve Türkmen heyetlerinin yanı bazı Türk vatandaşları da yer aldı.

Erdoğan'a ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Cumhurbaşkanlığı yetkileri eşlik ediyor.

Köşk'deki resmi temasların ardından Türkmenistan Devlet Başkanlığı Hipodromu'nda dünyaca ünlü Türkmen atları "Ahal Teke Atları Gösterisi" düzenlenecek.

CUMA NAMAZINI ERTUĞRUL GAZİ CAMİİ'NDE KILACAK

Erdoğan, cuma namazını Ertuğrul Gazi Camii'nde kılacak. Erdoğan, Saparmurat Türkmenbaşı'nın Anıtmezarı ve Bağımsızlık Anıtı'na çelenk koyacak. Erdoğan'a Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'de düzenlenen törenle "Fahri Profesörlük" unvanı verilecek. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onuruna, Oğuzhan Sarayı'nda akşam yemeği verecek.

Ardından Erdoğan, Aşkabat Havalimanı'ndan İstanbul Atatürk Havalimanı'na hareket edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.