Benzin ve motorin piyasasında beklenmedik gelişme. Fiyatlar dibi görecek

Benzin ve motorin piyasasında beklenmedik gelişme. Fiyatlar dibi görecek

Dünya genelinde akaryakıt fiyatlarını etkileyen bir husus ile ilgili önemli karar çıktı. Rusya benzin ihracat yasağını kaldırdı. Bu kararla birlikte benzin ve motorin fiyatlarının düşüşe geçmesi bekleniyor.

Akaryakıt piyasasında fiyatların belirlendiği birçok unsur var. Buna ülkelerin aldığı kararların etkisi eklenince işler daha da karmaşık hale geliyor. Rusya benzin ihracat yasağını kaldırdı. Bu karar benzin ve motorin fiyatlarının düşüşe geçeği anlamı taşıyor.

Rusya Enerji Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, iç piyasada artan fiyatlar nedeniyle 21 Eylül'de benzin ihracatına yönelik yasaklar getirildiği anımsatıldı.

Uygulanan yasaklar sayesinde iç piyasada arz fazlası yaratıldığına işaret edilen açıklamada, bu nedenle bugünden itibaren benzin ihracatına yönelik yasakların kaldırılmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, iç piyasadaki benzin üretim ve fiyat göstergelerinin yakından takip edileceğine ve gerekmesi halinde benzin ihracatı yasağının tekrar yürürlüğe koyulabileceğine işaret edildi.

Rus hükümeti, ülkede benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan artış nedeniyle 21 Eylül’de akaryakıt ürünlerinin ihracatını yasaklamıştı.

Dünyanın en büyük deniz yoluyla dizel yakıt ihracatçısı olan Rusya, yüksek yurt içi fiyatlarla mücadele etmek amacıyla 21 Eylül'de akaryakıt ihracatını yasakladı. Yalnızca dört eski Sovyet devleti (Belarus, Kazakistan, Ermenistan ve Kırgızistan) muaf tutuldu.

Hükümet, 6 Ekim'de kısıtlamaları hafifleterek dizelin boru hattıyla ihracatına izin verdi, ancak benzin ihracatına ilişkin tedbirleri yürürlükte tuttu. O dönemde dizel ve diğer yakıtların kamyon ve demiryoluyla denizaşırı tedariki de yasaktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.