Benzin tüketimini sıfıra indiren tekerlek

Benzin tüketimini sıfıra indiren tekerlek

Piyasaya sürülecek olan yeşil tekerlek oldukça katma değerli bir buluş.

Sivaslı mucit Erhan Atalay, şu an metrobüslerde deneme amaçlı kullanılan ve araçlara yakıt kullanımını neredeyse sıfıra indirecek 'yeşil tekerlek'i piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yeşil Tekerlek'in buluşçusu Erhan Atalay'ın projesi, araçlarda bulunan tekerleklerin içerisine takılan bir düzenek sayesinde oluşacak enerjinin yeniden kullanılması prensibine dayanıyor. Katma değerli bir buluş olan yeşil tekerlek ürettiği enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürerek benzin yakıt tasarrufu yapmayı amaçlıyor.

Projeyle beraber yakıt tüketiminde yeni bir devrin başlayacağını söyleyen Erhan Atalay; "Yeşil tekerleği kısaca anlatacak olursak, aracın ağırlığının, her dönüşte lastiğe uyguladığı baskının yer değiştirmesiyle oluşan enerjinin kullanılarak elektrik enerjisine dönüştürülmesi olarak açıklanabilir. Açığa çıkan bu enerji araçlarda yakıt tasarrufu sağlarken aynı zamanda beygir gücünü arttırdığı da gözlemlendi." şeklinde konuştu.
Bitiriyoruz! Tüm Ayakkabı Markalarında Tek Fiyat!

METROBÜSTEKİ DENEMELER BAŞARILI OLDU

8 aydır metrobüslerde deneme amaçlı kullanılan yeşil tekerleğin oldukça başarılı olduğuna dikkat çeken Türk mucit Erhan Atalay; "Yeşil Tekerlek sayesinde yakıt tasarrufunu %70 oranında azaldığı tespit edildi. TIR dahil her türlü kara taşıtına uygulanabilir yeşil tekerleğin, ülkedeki yakıt kullanımını düşündüğümüzde ve enerjinin ithal edildiğini de göz önünde tuttuğumuzda tespit  edilen oranla ekonomiye büyük katkı sağlayacağı aşikar." dedi.

DEVLET VE BULUŞÇU İŞBİRLİĞİ

Patent başvurusu yapılan Yeşil Tekerlek'in ülke ekonomisinde ciddi bir payı olan enerji ithalatının da düşeceğine dikkat çeken Adres Patent Genel Müdürü Av. Ali Çavuşoğlu; "Enerji olarak dışa bağımlılığı da ciddi oranda azaltabileceğini düşündüğümüz ürünün TÜBİTAK ve Yıldız Teknik Üniversite'sinin desteği sayesinde hayata geçirilmesi ve toplu taşımalarda deneme amaçlı kullanması üreticiyi ve buluşçuyu üretime teşvik eden çok önemli bir örnektir. İthal edilen enerjinin üretilmesi ve yakıtın katma değerli bir ürün sayesinde üretilmesi de ülkemize yeni bir ihracat kapısı açacaktır. Devlet ve buluşçunun bir araya gelmesiyle oluşan durumun olumlu sonuçlarını kısa sürede alarak 2023 ihracat hedefine bir adım daha yaklaşılacaktır." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.