Bengal Kaplanı ‘Teacher’ın dördüz yavrusu oldu

Bengal Kaplanı ‘Teacher’ın dördüz yavrusu oldu

Karatay Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Bengal kaplanı ''Teacher'', dördüz yavru dünyaya getirdi.


Karatay Belediyesi Hayvan Bahçesi Müdürü Mehmet Ali Can yaptığı açıklamada, Hayvanat Bahçesi'ndeki 7 yaşındaki Bengal kaplanının, bakım ve beslenme şartlarının uygun olması, Konya iklimi ve ortam şartlarına uyum sağlaması sayesinde 6 ay içerisinde ikinci doğumunu yaptığını belirtti. 
''Teacher'' ismini verdikleri kaplanın ikinci defa gebe kaldığını ifade eden Can, ''Geçtiğimiz Cumartesi yavrulayan Teacher'ın bu ikinci anneliği. Daha önce ikiz yavrulayan Teacher'ın bu defa dördüz yavrulaması çok önemli. Dünyada çok az olan Bengal kaplanı neslini her geçen yılda artırmış olacağız'' dedi. 
BİR DOĞUMDA DÖRDÜZ DÜNYAYA GETİRMESİ SEVİNÇLE KARŞILANDI
Ana vatanı Asya olan ve dünyada 2 bin 500 tane olduğu tahmin edilen kaplanın daha önce mayıs ayında 2 yavru dünyaya getirdiğini anlatan Can, ''Bengal kaplanının normal şartlarda ikiz, nadiren 3 yavru dünyaya getirdiği bilinir. Karatay Belediyesi Hayvanat Bahçesi'ndeki Teacher'ın bir doğumda 4 yavru dünyaya getirmesi, şaşkınlık ve büyük sevinçle karşılandı'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.