Bendeyar'ın çekimlerine başlandı
Yapımcılığını Gözyaşı’nın üstlendiği, hikâyesini Sanat Yönetmeni Haşim Akten’in yazdığı “Bendeyar” isimli filmin çekimlerine başlanıldı. Bendeyar, Ekim ayının sonlarında tüm sinemalarda gösterime girmeyi planlıyor
Konya’da, Terziler İşhanı’nda 1987’de yazılı basında Gözyaşı Dergisi, sesli medyada Gözyaşı FM, sahnelerde Gözyaşı Geceleri ve turizmde Gözyaşı Turizm ile tebliğ yapmaya çalışan Gözyaşı, çeyrek asırlık birikimini Gözyaşı Sinema olarak beyaz perdeye aktarıyor.
Gözyaşı Geceleri ile yurt içinde ve yurt dışında gönüllerde silinmez izler bırakan Gözyaşı, merkezini İstanbul’a taşıdıktan sonra ciddi anlamda sinema filmine yöneldi. Gözyaşı Geceleri ile “tebliğde yeni bir boyut” başlatarak Hz. Mevlâna’yı tüm dünyaya tanıtan Gözyaşı, sanat yönetmeni ve sivil toplum aktivisti Haşim Akten’in öncülüğünde gözünü peyaz perdeye çevirerek “İnanıyorsan en güçlü sensin” sloganı altında Bendeyar adlı sinema filmini dillendirmeye başladı.
Yapımcılığını Gözyaşı’nın üstlendiği, hikâyesini Gözyaşı Sanat Yönetmeni Haşim Akten’in yazdığı “Bendeyar” isimli filmin çekimlerine ise geçen ay Bolu Göynük’te başlandı.
Çok büyük bir hızla ve profesyonel bir teknik ekiple çekilen film, her karesiyle Türk sinemasında ilklere imza atacağa benziyor. Söylemler, eylemler, mekânlar, kullanılan kostüm, aksesuar, makyaj ve oyuncularla tek tek ilgilenen, her detaya en ince ayrıntısına kadar inen ve bu detayların filmin kalitesi, aynı zamanda bütünü adına çok önemli olduğunu her fırsatta vurgulayan sanat yönetmeni Haşim Akten, bu titiz çalışmasının semeresini almaya başladı. Bendeyar adlı sinema filmi ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz yönetmen ve sivil toplum aktivisti Haşim Atken, filmin Ekim ayının sonlarında gösterime girmesinin planlandığını belirterek filmin konusu hakkında şu bilgileri verdi: “Filmde hep ilkler var. Kadınların cuma namazına gitmesi, namaz sahnesinde bir Müslümanın nasıl namaz kılması gerektiğine ait görsel detaylar, baş kahramanın inanmış, aydın ve mücadeleci, ciddi bir Müslüman, aynı zamanda vatanı için hayatındaki bir çok önemli varlığı feda edebilmiş bir kahraman. Bugüne kadar hep kötü ve karakter olarak insanların zihnini bulandıran çizgilerde sunulan imamlarımızın yerine aydın, çağdaş, konuşmasını bilen ve gerçekten yüzüne baktığınızda içinizin açılacağı bir simanın canlandırdığı imam, çağın silahı ile silahlanarak hem beynini, hem bilgisini çok iyi kullanan bilge koca olarak karşımıza çıkıyor.”
Bolu Göynük’ten sonra Bendeyar adlı filmin çekimlerine İstanbul’da tespit edilen mekânlarda devam edileceğini belirten Akten, sinema filminin insanî ve İslâmî değerler üzerine kurgulandığını ifade ederek neden sinema sorusuna şu cevabı verdi:
“İslâm’a terör dini diye yaklaşmayanlara bir mesaj verelim. İslâm dünyasına Mevlâna’nın hayata bakışını taşıyalım ve yeryüzündeki tüm mü’min kardeşlerimize umut taşıyalım istedik.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.