Beleş: İyi bir hava yakaladık

Beleş: İyi bir hava yakaladık

Son hafta maçında deplasmanda Manisanın güçlü temsilcisi Vestele konuk olan Selçuk Üniversitesi baştan sona üstün oynadığı maçı 67-62 kazanıp üst üste 5. galibiyetini alırken, ligin ilk yarısını da 8 galibiyet ve 3 yenilgi ile tamamladı.

Zirvede yer alan Hacettepe ve Trabzonspor ile ligin iddialı ekiplerinden Beykoz’a mağlup olan temsilcimiz diğer 8 maçta ise sahadan galibiyetle ayrıldı. İki ayrı grup halinde oynanan İkinci Lig’de ilk 4 takım Play-Off vizesi alacak. Grubunda 19 puanla 3. sırada yer alan Selçuk Üniversitesi, Vestel galibiyeti ve Beykoz’un haftayı yenik kapatmasıyla birlikte Play-Off yolunda dev bir adım attı.
Bu iki takıma 2’şer galibiyet fark atan Sarı-Mavililer ikinci devre güçlü rakipleriyle kendi sahasında oynama şansına da sahip. Selçuk Üniversitesi 9 Ocak’ta başlayacak ikinci yarıda Trabzonspor, Beykoz, Gelişim Koleji, Vestel ve zayıf rakibi Düzce Gençlik ile iç sahada karşılaşırken, Hacettepe, Pertevniyal, Yeni Nesil, İstanbul BB, Ormanspor ve Finalspor’a konuk olacak.
Öte yandan lige ara verilmesine rağmen izin kullanmayan ve Ormanspor maçı hazırlıklarını dün yaptığı çift idman sürdüren Selçuk Üniversitesi’nde teknik kadro ve oyuncuların moralleri oldukça yüksek. Sabah ve akşam olmak üzere çift antrenman yapan sarı-mavili ekibin başarılı antrenörü İsmail Beleş, “Ligde ilk yarı sona ermesine ve tüm takımların tatile çıkmasına rağmen sporcularımın istekle çalışmalara katılması ve bu boşluğu ağır bir tempoyla geçirmek istemeleri uzun sporculuk hayatımda ender gördüğüm olaylardan birisidir. Takım olarak kulüp olarak çok güzel bir hava yakaladık. Şimdi önümüzde zorlu bir ikinci yarı var. Bütün takımlar tüm güçlerini kozlarını sahaya yansıtmak isteyecekler. Ligin ikinci yarısı ilk yarısından daha zorlu geçecek. Bunun bilinci içerisindeyiz. Ama hem yönetim hem üniversite hem de Konya şampiyonluğa inanmış durumdayız. Bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz. Tek hedefimiz ve isteğimiz bu” dedi
Selçuk Üniversitesi Spor kulübü yönetim kurulu üyesi ve Basketbol Şube sorumlusu Bülent Kaftanoğlu takımın aldığı sonuçlar ve ortaya koyduğu mücadele ile ilk yarının genel anlamda başarılı olduğunu söyledi. Kaftanoğlu bu takımın tek bir hedefinin olduğunu onunda yeniden BEKO Basketbol ligi olduğunu söyleyerek, “Yönetim kurulu olarak takımın takviye edilmesi ve şampiyon olunması için her türlü fedakarlık konusunda fikir birliği içerisindeyiz. Teknik heyetin bize vereceği rapor doğrultusunda takım takviye edilecek ve hedefimize ulaşacağız. Bu konuda maddi kaynak arayışlarımız sürüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.