Belek’te ilk özel maç

Belek’te ilk özel maç

İkinci yarı hazırlıklarını Antalyada sürdüren Konyaspor, ilk hazırlık maçını bugün Eskişehirspor ile yapacak. Karşılaşma saat 19.00da başlayacak. Kaptan, Tayfun, ikinci yarıdan umutlu

Bank Asya 1. ligde ilk yarıyı 37 puanla ikinci sırada kapatan ve sezon sonunda ilik iki takım arasına girerek Süper Lige yeniden dönmeyi amaçlayan Konyaspor’un Belek kampı uyum içerisinde devam ediyor.. Takımda moral süper. Kondisyon ve teknik  kapasite olarak her geçen gün daha iyiye giden Kartal’da oyuncuların istekli olması da teknik adamların yüzünü güldürmekte.

Konyaspor, Sirene Golf Oteldeki kampının 9. günü akşam yapılan antrenmanı şut çalışmasıyla geride bıraktı. Teknik direktör Hüsnü Özkara yönetiminde saat 17.30'da yapılan antrenmana ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalan kaleci Nazmi katılmazken, Kaue Da Silva düzkoşu yaptı. Düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başlayan 3 grupta oynanan 5'e 2 ile devam eden antrenman, şut çalışması ve açma-germe hareketleri ile sona erdi.
Kartallar dün de sabah kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptılar. Çabukluk, dayanıklılık içerene çalışmaya düz koşu yapan Nazmi ve Da Silva dışında tüm futbolcular katıldı. Konyaspor’da 10. gün akşam saatlerinde otelin sahasında gerçekleştirilen taktik idmanıyla tamamlandı.
Konyaspor, Belek kampında ilik hazırlıka maçını bugün saat 19.00’de Süper lig takımlarından Eskişehirspor ile oynayacak.. Her iki takımında sakat ve hazır olmayan futbolcular dışında tüm oyuncularına şans tanıyacakları maçın çekişmeli geçmesi beklenmekte. Yeşil-beyazlılar, ikinci hazırlık maçını da 9 Ocak Cumartesi günü Türk Telekomspor ile yapacaklar. Bu arada, 7 Ocak’ta muhtemelen Hamburg ile oynanması planlanmakta.. Bu takım olmaması halinde Belek’te kamp yapan biri başka takımla biri hazırlık maçı daha oynanacak.  
TAYFUN:ZOR MAÇLAR BİZİ BEKLİYOR
Sezonun ilk devresinde topladıkları 37 puanın üst düzey bir başarı olduğunu ancak aynı puana sahip bir başka takımın daha olması nedeniyle bu başarıdan fazla bahsedilmediğini ifade eden Tayfun Türkmen, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, Gaziantep Belediye maçını kazanarak kaldıkları yerden yollarına devam edeceklerini söyledi.
Sirene Golf Otelde devam eden devre arası kampımızı değerlendirerek açıklamalarına başlayan takım kaptanı Tayfun Türkmen, "Takımımız sezonun ilk yarısında hem mental anlamda hem de fiziksel olarak çok efor sarfederek yoruldu. Kampımızın ilk bölümü o yorgunluğu zihinsel anlamda giderme adına yapılan çalışmalarla geçti. İkinci yarıda bizi bekleyen çok zor ve önemli maçlar var. Kampımız gayet güzel, neşeli ve yoğun bir çalışma temposuyla devam ediyor. 9 Ocak'ta sona erecek kampımızı aynı tempoda ve oynayacağımız özel maçlarla tamamlayacağız ve inşallah sezonun ikinci devresine bıraktığımız yerden galibiyetlerle devam edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.
Tayfun, ilk devre sonunda topladıkları 37 puanın üst düzey bir başarı olduğunu da sözlerine eklerken, "Bank Asya 1.Lig'de mücadelenin ön plana çıktığını ve zorlu maçlar oynandığını herkes biliyor. Bu nedenle topladığımız 37 puan bize göre gerçek anlamda alkışlanması gereken bir başarı göstergesi. Ama Karabükspor'un da aynı puanda olması, hemen peşimizdeki Altay'ın 34 puan toplaması elde ettiğimiz bu başarıyı biraz gölgeler gibi oldu. Performansımız spor kamuoyu tarafından yeteri kadar dikkat çekmemiş olabilir. Fakat bizim bu konuda içimiz rahat. İlk hedefimize ulaştık. Sırada ikinci ve daha da önemli olan Süper Lig'e yükselme hedefimiz var. Takımda birlik beraberliğimiz ve arkadaşlığımız üst düzeyde. Herkesin tek düşüncesi Konyaspor'u layık olduğu yere taşıyabilmek" dedi.
Bireysel başarıdan çok takım başarısının kendileri için önemli olduğunu ifade eden tecrübeli futbolcu sözlerine şöyle devam etti: "Sezon başı kampında bir çok hazırlık maçında defansta stoper olarak oynadım. Ama takımımızın ihtiyacına göre ve hocamızın değerlendirmesi sonucu kendisi benim durumumu da bildiği için Gaziantep B.Ş.Bld.Spor ile oynanan maç öncesinde bir karar değişikliği oldu. Forvette oynamaya başladım. Arada iki maç Bucaspor ve Kartalspor maçlarında Görkem'in cezası nedeniyle stoper oynadım. Onun dışında ileride oynadım. Zaman zaman başarılı oldum. Bazı maçlarda istenileni veremedim. Genel olarak bakıldığında takımımın başarısı için birşeyler yapmaya çalıştım. Bireysel anlamda bir düşüncem yok. Bizim için önemli olan Konyaspor'un hedefine ulaşması."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.