Belediye Bıktırdı, İşadamı Fabrikalarını Kapatıp Sandıklı'yı Terkediyor

Belediye Bıktırdı, İşadamı Fabrikalarını Kapatıp Sandıklı'yı Terkediyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde, iş adamı İsmail Elibol, Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün yatırımlarını engellediğini ileri sürerek fabrikalarını satışa çıkardığını, ilçeyi de terk edeceğini açıkladı. Elibol, Çöl’ün...

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde, iş adamı İsmail Elibol, Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ün yatırımlarını engellediğini ileri sürerek fabrikalarını satışa çıkardığını, ilçeyi de terk edeceğini açıkladı. Elibol, Çöl’ün kendisine ve iş yerlerine yönelik hukuksuz icraatlar yürüttüğünü ev ve iş yerlerine ruhsat vermediğini, inşaatlarını da mühürlettiğini söyledi.

Afyonkarahisar'ın en büyük tarım makineleri imalatçısı olan Elibollar Tarım Aletleri ve Makineleri eski belediye başkanı İsmail Elibol’a ait. 50 yıldır ürettikleri ürünleri Türkiye genelinde 46 bayisi aracılığıyla çiftçilere ulaştıran firma, bu sayede Sandıklı’nın adını dışarıda en fazla duyuran firma unvanına sahip. 186 kişiye ekmek kapısı olan firma, geçtiğimiz yıl 11 bin 400 metrekarelik alanda yaklaşık 5 milyon liralık yeni bir fabrika kurma kararı aldı. Geçtiğimiz aylarda yapımı tamamlan fabrikanın iş yeri ruhsatı için belediyeye müracaat eden firmaya iddiaya göre yaklaşık 3 aydır ruhsat verilmiyor. Elibollar, "sondaj derin kuyu" ve "patpat" olarak adlandırılan dingilli su motoruyla çalışan taşıtların üretimini yapan ilk firma olmasıyla da dikkat çekiyor.

"SANDIKLI'YI TERK ETME KARARI ALDIK"

İş adamı İsmail Elibol, Sandıklı Belediyesi'nin iş yerlerine kasıtlı olarak ruhsat vermediğini belirtti. 3 aydan bu yana siyasi bir linçe tabi tutulduğunu belirten Elibol, "Yeni yaptığım fabrikama işyeri açma ruhsatı verilmiyor. Otogarın karşısındaki satış mağazasının etrafını yol geçireceğim diye kasıtlı olarak kazdı ve kullanılmaz hale getirdi. Ekol olarak bir inşaat firmamız vardı. Sözde kaldırımı kapattık diye inşaatlarımızı mühürledi. Sonrasında bir ev yaptım, ‘Üç santim fazla diye oturma ruhsatlarını vermediler.” dedi. Sandıklı’yı en fazla tanıtan ve en fazla kurumlar vergisi ödeyen firmaların başında geldiklerini ifade eden Elibol, 186 kişiyi istihdam ettiklerini belirtti. “Eksik, hatam olsa bile bunların giderme noktasında yardımcı olmadılar." diyen Elibol, başkanın makamına bu konuları konuşmak için 3 defa gittiğini; son gidişinde de 40 dakika beklettikten başkanın görüşmeden belediyeyi terkettiğini kaydetti. Elibol, fabrikaya ruhsat verilmemesine de bir gerekçe sunulmadığını aktardı. Bu baskıdan sonra aile şirketi olarak fabrikalarını satışa çıkardıklarını ve Sandıklı’yı terk etme kararı aldıklarını ifade eden Elibol, yargıya da gideceklerini dile getirdi.

Fabrikada 17 yıldır çalışan Şükrü Yatan isimli işçi, yaşananlara oldukça üzüldüğünü söyledi. Kendisi gibi birçok arkadaşının da ümitlerini buraya bağladığını ifade eden Yatan, "Biz yıllardır burada çalışıyoruz. Buraya güvenerek kredi aldık, borçlandık. Fabrika açılmasına yardımcı olunacağına daha kapatmak için çalışıyorlar. Bu nasıl bir şey anlayamadık" diye konuştu.

FABRİKAYA DEV PANKARTLAR ASILDI

Afyonkarahisar- Antalya kara yolunda bulunan fabrikaya olayı protesto için büyük pankartlar asıldı. Pankartlarda şu cümleler yer aldı: "Buradan yol geçecekmiş başkan söyledi kapattık","Oturum alamadığımızdan dolayı satılıktır","Afyon’un en büyük tarım fabrikasına oturum vermeyen yerel yönetimi kınıyoruz","Sandıklı’da yatırım yapmama kararı aldık satılıktır."

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, ise iddialara yönelik soruları cevaplandırmadı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.