Belçika’da Her Gün 10 Kişi Hastane Bakterisinden Hayatını Kaybediyor

Belçika’da Her Gün 10 Kişi Hastane Bakterisinden Hayatını Kaybediyor

Belçika’da her yıl ortalama 3 bin kişi hastane bakterisinden dolayı hayatını kaybediyor. Hastanedeki bakteriden hayatını kaybetme oranlarına bakıldığında, Belçika diğer Avrupa ülkelerinin önünde yer alıyor.Avrupa Hastalık Önleme ve...

Belçika’da her yıl ortalama 3 bin kişi hastane bakterisinden dolayı hayatını kaybediyor. Hastanedeki bakteriden hayatını kaybetme oranlarına bakıldığında, Belçika diğer Avrupa ülkelerinin önünde yer alıyor.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'nin (ECDC) yayımladığı son rapora göre Avrupa genelinde 111 bin 276 kişi hastanede enfeksiyon kapıyor. Şuan, Belçika’da hastanelerde yatan hastaların yüzde 7,1’i hastane bakterisiyle mücadele ediyor. Avrupa genelinde ise hastaların yüzde 3,5’i bu hastalıkla savaşıyor.

Belçika hastanelerinde ölüm saçan bakterilere yakalanan hastalar, çoğunlukla solunum yolu enfeksiyonu ve kan zehirlenmesinden (septisemi) hayatlarını kaybediyor. Dönemin Federal Sağlık Bakanı Laurette Onkelinx iki yıl önce 2 bin 700 kişinin bu sebeplerden dolayı hayatını kaybettiğini ve yetkililerin bir an önce önlem alacağını duyurmuştu. Fakat bilimadamları konuyla ilgili gereken önlemlerin alınmadığını belirtiyor.

Yetkililer, hastanelerde ölüm saçan bakteriler konusunda uyarılarda bulunarak ziyaretçilerin hastanelerde fazla vakit geçirmemesi gerektiğini duyurdu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.