Beka mesajı hatalıydı

Beka mesajı hatalıydı

Kesin olmayan sonuçlara göre Ankara ve İstanbul’u CHP’ye kaptıran AKP’nin seçim hatalarını Reuters ajansı yayımladı.

31 Mart Yerel Seçimleri geride kalırken kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti İsanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybetmiş gözüküyor. AKP’nin içerisinde seçimlerle ilgili tartışmalar sürerken seçim sonuçlarına ‘Beka’ stratejisi ve tanzim kuyruklarının etki ettiği belirtildi.

Reuters ajansı, üç AK Partili kaynağa yer vererek 31 Mart Yerel Seçim Sonuçlarında neden AKP'nin başarısız olduğunu yayımladı.

“BEKA MESAJI HATALIYDI”

Reuters’in kaynak olarak gösterdiği verilerin biri "Belki de 'beka'dan başka bir mesaj vermeliydik" özeleştirisini yaparken bu mesajın yerel seçim öncesi ekonomi ve yerel hizmetler konusunda endişe duyan seçmenler için doğru olmadığı yorumu yaptı.

AK Parti Genel Merkezi'ndeki bir diğer kaynak ise seçim öncesi enflasyon nedeniyle artan sebze meyve fiyatları yüzünden oluşabilecek seçmen kaybına çare olarak görülen tanzim satışlarıyla ilgili "Oluşan uzun kuyruklar AK Parti algısına zarar verdi" çıkarımını yaptı. Bir diğer kaynak tarafından ise 15 Temmuz gecesi şehit edilen AKP’nin eski reklamcısı Erol Olçok'un yerinin doldurulamadığı söylendi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum