Bebeği kundaklamanın zararları

Bebeği kundaklamanın zararları

Milli Pediatri Derneği, Türkiye'de her yıl dünyaya gelen 1 milyon 500 bin bebekten 15 bininde yanlış kundaklama nedeniyle kalça çıkığının meydana geldiğini bildirdi.

Milli Pediatri Derneği tarafından Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde "Bebeklerde Gelişimsel Kalça Çıkığı" konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda, kundaklanmanın bebeklerde kalça çıkığına yol açtığı belirtilerek, erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Uzmanlar, Türkiye'de gerçekleşen bin canlı doğumdan birinde kalça çıkığının meydana geldiğini açıkladı. Yeni doğan bebeklerin kundaklanması, ülke genelinde azalmakla beraber halen devam ettiğini açıklayan uzmanlar, bu durumun kalça çıkığına yakalanma riskini artırdığına vurgu yaptı.
Açılış konuşmasını yapan Milli Pediatri Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Rahmi Örs, gelişimsel kalça çıkığının Türkiye'de sıkça görülen önemli bir problem olduğunu söyledi. Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Dursun Odabaş da çocuk hekimliği yaptığını ve Kalça Çıkığı denilen "İnstabil Kalça" nedeniyle bir insanın özürlü kalmasının üzüntü verici bir durum olduğunu belirtti. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Şenaran da kalça çıkığında erken teşhisin önemine dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.