Bebe Ve Çocuk Konfeksiyoncuları Kümelenmeye Başladı

Bebe Ve Çocuk Konfeksiyoncuları Kümelenmeye Başladı

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiren Bursa firmaları, dış pazarlarda daha etkin olmak amacıyla “Kümelenme” çalışmalarına başlıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) öncülüğünde Ekonomi...

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştiren Bursa firmaları, dış pazarlarda daha etkin olmak amacıyla “Kümelenme” çalışmalarına başlıyor. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği’ne başvurmaya hazırlanan sektör temsilcileri ortak hareket ederek, yurtdışı pazar fırsatlarını değerlendirecek.

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Ağustos ayı istişare toplantısı yapıldı. İstişare toplantısında BTSO desteğiyle, BEKSİAD üyeleri ve Vişne Ticaret Bölgesi’ndeki bebe ve çocuk konfeksiyonuyla ilgilenen firmalara yönelik oluşturulması planlanan KOBİ ve işbirliği kümesi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Vişne Ticaret Bölgesi’ndeki bir restoranda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, kümelenme çalışmalarını BTSO’nun koordinatörlüğünde yürüttüklerini söyledi.

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’ın, BTSO’nun Vişne Ticaret Bölgesi’ndeki böyle bir oluşuma destek olmak üzere elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu söylediğine dikkati çeken Halil Atalay, “Kümelenme işi bu sektörde yapılmalı dedik ve ilk adımları atıyoruz. Kümelenme noktasında en önemli paydaşımız BTSO’nun desteğine de ihtiyaç duymaktayız.” diye konuştu.

Kümelenme çalışmalarının ilk adımında, rekabet stratejisinin oluşturulması için ihtiyaç analizi yapıldığını, ardından eğitim ve danışmanlık faaliyetleri ile firmaların kabiliyetlerinin ve işbirliklerinin geliştirildiğini kaydeden Atalay, “Son aşamada yurtdışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetleri ile de ihracatın artırılması amaçlanıyor. Özetle ortak vizyon, ortak eğitim ve ortak pazarlama ile ihracat hedeflerimizi gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.