Bdp'li Kışanak: Kürtçe Bilmemem Büyük Bir Eksiklik

Bdp'li Kışanak: Kürtçe Bilmemem Büyük Bir Eksiklik

BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, Kürtçe bilmemenin kendisi için büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Gültan Kışanak, Kürtçe bilmemenin kendisi için büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Kürtçeyi öğrenmeye çalıştığını belirten Kışanak, "Bu eleştiriyi getiren hiçbir insana karşı farklı bir yaklaşım söz konusu değildir. Çok doğru ve haklı bir eleştiridir. Bu bir eksikliktir. Özellikle Kürtçe bilen yakın çevrem, arkadaşlarım ve eşim bu konuda büyük bir sorumluluk altındalar." dedi.

Gültan Kışanak ve merkez ilçe belediye başkan adayları, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' münasebetiyle Diyarbakır'da görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Kışanak, çözüm sürecinin başarıyla ilerlemesi için Kürt sorununun demokratik bir zeminde çözülmesi gerektiğini söyledi. Sürecin gelişmesi durumunda yerel yönetimlerin ortaya çıkaracağı güç ve enerjinin çok kısa bir sürede büyük sonuçlar yaratacağını kaydeden Kışanak, "Özellikle Kürdistan'da Kürtlerin yaşadığı bir coğrafyada sosyo ekonomik geri kalmışlık söz konusu. Yerel yönetimlerde yerinden, demokratik, özerk yönetimler olarak çok güçlü bir şekilde sürece güç verir." şeklinde konuştu.

BDP'deki eş genel başkanlık görevini artık yürütmediğini anlatan Kışanak, "Önümüzdeki günlerde parti merkezimiz, kadın meclis üyelerimizin çalışmaları sonucunda yeni bir eşbaşkan görev başlayacak. Fiili olarak Eşbaşakanlık görevini yapmıyorum. Daha çok Diyarbakır'da yerelde çalışmak istiyorum." dedi.

Kürt sorununu çözme konusunda imkanlar ortaya çıkmışken 3 defa iktidarın bu olanağı heba ettiğini söyleyen Kışanak, "Bir kez daha böyle bir fırsat var. Eğer gerçek anlamda çözüme yönelmezse yine bu derin yapılarla işbirliği yaparak süreci kendisini iktidarda tutma haline getirirse, ne yazık ki kaybeden Türkiye oluyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de devletin hiçbir zaman rutine gelmediğini, her zaman rutin dışı çalıştığını savunan Kışanak, "Ergenekonu, derin ve gizli devleti, JİTEM'i, yani bizim görünen, bilinen, yasalarla kendini bağlı hisseden devlet aygıtının dışında aslında bu ülkede sürekli sorun, katliamlar, baskı yapan, hakları ve özgürlükleri ortadan kaldıran başka bir yapılanma var. Adı değişiyor, kendisi değişmiyor." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.