Bbp’li Yanar: Tapeler 'Montaj' İse Neden Polisleri Gözaltına Aldınız

Bbp’li Yanar: Tapeler 'Montaj' İse Neden Polisleri Gözaltına Aldınız

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, yolsuzluk, rüşvet ve terörle mücadele eden polislerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. AK Partililerin, bu ses kayıtlarının montaj olduğunu iddia ettiklerini hatırlatan...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Haşim Yanar, yolsuzluk, rüşvet ve terörle mücadele eden polislerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. AK Partililerin, bu ses kayıtlarının montaj olduğunu iddia ettiklerini hatırlatan Yanar, "Eğer ses kayıtları montaj ise polisler neden gözaltına alındı, montaj değil ise ilgili kişiler neden yargılanmadı?" diye sordu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Haşim Yanar, Yozgat’ta parti binasında düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na tüm Yozgatlıları sahip çıkmaya çağırdı.

'PARTİMİZİN ADI KULLANILARAK İHSANOĞLU YIPRATILMAK İSTENİYOR'

BBP’in adını kulanarak İhsanoğlu kararını doğru bulmadıklarını söyleyen kişilerin, partilerindeki eski sıfatlarını kullanarak İhsanoğlu’nu yıpratmak istediklerini söyleyen Yanar, “Bu kararımızı doğru bulmadığını ifade eden ve partimizdeki eski sıfatını kullanarak onur pazarında, haysiyet pazarında kendisine alıcı bulan birkaç kişi, bu kararımızı itibarsızlaştırmaya, etkisizleştirmeye çalışsa da milletimizin derin vicdanını temsil eden, gerçek dava adamlığı özellikleri ile öne çıkan Büyük Birlik Partililer bu kararın gerektirdiği doğrultuda hareket edeceklerdir. Biz, hiç kimsenin yanında değiliz. İstişare ile alınan bir kararımız ve bu karar doğrultusunda hareket etme sorumluluğumuz var. Bu kararı alırkenki en önemli kırmızı çizgilerimizi ise ülke bütünlüğü ve rahmetli genel başkanımızın dava süreci ile ilgili kaygılarımız oluşturdu." diye konuştu.

'17-25 ARALIK’TA GÖREVLİ POLİSLER İÇİN ISMARLAMA DAVA ISMARLAMA HAKİMLERİ GÖRÜYORUZ'

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında görev alan polisler için ısmarlama hakim ve ısmarlama davaları gördüklerini söyleyen Yanar, "Maalesef bir toplumsal algı oluşturma adına hiç olmayan bir kısım ısmarlama davaların ve ısmarlama hakimlerin görevlendirildiğini üzülerek görüyoruz. Olacak şey değil. Adalet, İslam, insan ve vicdan duygusuyla değil. İlahi adalette bunun karşılığı olacaktır. Bu noktada hesap tersine dönecektir. O yüzden zannetmesin ki, bugünü kurtarmak adına bu tür yaklaşımlar karşılıksız kalır. Siyasi zeminde şartlar bu noktada aleyhte oluşmaya başladığında mutlaka bunun hesabı sorulacaktır. Burada sorulmazsa bile huzuru alemde mutlaka sorulacaktır. Tabi ki özellikle polislerin gece yarısı operasyonlar, tutuklanarak mahkemeye çıkarılması ile ilgili 17 ve 25 Aralık’taki dinlemelere takılan bir takım yolsuzluklarla ilgili operasyonda olduğu iddia edilen kişiler o zaman dinlemelerin bir montaj olduğu iddiası vardı. Eğer montaj ise bugün bu tutuklanmaların olmaması gerekirdi. Eğer gerçek ise dinlemeler, dinlemelere konu olan yolsuzluk ve hırsızlıklara yargılanması gerekir." ifadelerini kullandı.

'ZEKERİYA ÖZ İÇİN METHİYELER DİZENLER BUGÜN LİNÇ ETMEK İSTİYORLAR'

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün, geçmişte AKP’liler tarafından methiyeler dizilerek övüldüğünü anlatan Yanar, şimdi aynı kişilerin Öz’ü linç etmek istediklerini belirtti. Yanar, "Bir zamanlar methiyeler dizdikleri devlet imkanlarını peşine taktıkları Zekeriya Öz, şuanda ‘tu ka ka’ ediliyorsa bütün milletin suçlanan kişinin Zekeriya Öz değil, geçmişte arkasında olanlar olması gerektiğinin olmasını bilmesi lazımdır. Geçmişte Zekeriya Öz’e destek verenler, onu göklere çıkaranlar şu anda onu veriyorlarsa o zaman hesabı verenlerden sormak lazım. Sen devletsen, hükümetsen bunun hesabını niye soramadın diye hesap sormak lazım." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.