Bbp'li Yanar: İhsanoğlu'nun Desteklenmesi Kararı Bbp'li Olarak Hepimizi Bağlıyor

Bbp'li Yanar: İhsanoğlu'nun Desteklenmesi Kararı Bbp'li Olarak Hepimizi Bağlıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Haşim Yanar, "Yapılan istişareler sonucu Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi yönündeki karar, BBP'liler olarak hepimizi bağlamakta olup partililerce gereğinin yapılacağından...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Haşim Yanar, "Yapılan istişareler sonucu Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi yönündeki karar, BBP'liler olarak hepimizi bağlamakta olup partililerce gereğinin yapılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu süreçte henüz BBP'li olmamış bir kısım arkadaşlarımızın farklı bir takım mülahazalar ya da beklentilerle önlerine konulan ısmarlama basın açıklamaları okumaları hiç kimsenin kafasını bulandırmamalıdır." dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Haşim Yanar, yaptığı basın açıklamasında, 10 Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanı seçiminin millete ve İslam alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ettiğini ifade etti. Yanar, yazılı basın açıklamasında şunları ifade etti:

"10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut anayasaya göre asgari yirmi milletvekilinin imzası ile aday çıkarılabiliyor olması nedeniyle partimiz kendi adayını çıkaramamıştır. Ancak parti hassasiyetleri, kriterleri ve öncelikleri doğrultusunda mevcut cumhurbaşkanı adaylarından birinin desteklenip desteklenmeyeceği hususunun parti yetkili kurullarınca istişare edilmesine karar verilmiştir. Haftalardır sürdürülen bu istişarelerde; il divan toplantılarıyla il ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin, MKYK üyelerinin, MDK üyelerinin, YİK üyelerinin, il başkanlarının ve nihayet başkanlık divanı üyelerinin, yan kuruluşlardan sorumlu yetkililerin, ayrıca Şehit Genel Başkanımızın ve birlikte şehit olan arkadaşlarımızın ailelerinin, daha önceki yıllarda partimiz yetkili kurullarında görev alanlardan üyelikleri devam eden partililerimizin görüşlerine başvurulması suretiyle sürdürülen çalışmalarla birlikte arkadaşlarımızın kahir ekseriyetle Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi gerektiği yönünde karar alınmıştır.

Yapılan bu istişareler sonucunda Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi yönündeki karar, BBP'liler olarak hepimizi bağlamakta olup partililerce gereğinin yapılacağından hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu süreçte henüz BBP'li olmamış bir kısım arkadaşlarımızın farklı bir takım mülahazalar yada beklentilerle önlerine konulan ısmarlama basın açıklamaları okumaları hiç kimsenin kafasını bulandırmamalıdır.

Yıl 2000. Ahmet Necdet Sezer Demokratik Sol Parti'nin cumhurbaşkanı adayı ve ilginçtir bu adayı teklif edenler ve oy vermek suretiyle seçilmesini sağlayanlar arasında bugünkü AKP'nin o günkü kurucularını oluşturan 1) Bülent Arınç 2) Abdullah Gül 3) Cemil Çiçek artı 57 adet bugünkü AKP'li milletvekili var. Şimdi aynı adamlar her nedense bizi CHP ile yan yana durmakla itham ediyorlar. Kaldı ki biz hiç kimsenin yanında değiliz. İstişare ile alınan bir kararımız var ve bu karar doğrultusunda hareket etme sorumluluğumuz. Bu kararı alırken en önemli kırmızı çizgilerimizi ise ülke bütünlüğü ve rahmetli Genel Başkanımızın dava süreci ile ilgili kaygılarımız oluşturdu. Yani adalet duygusu. Bir saatlik arama kurtarma operasyonu 4 günde, bir aylık dava sürecini ise 5 yılda çözemeyen "çözmeyen" bir adalet anlayışı, bizim adalet anlayışımız asla olamazdı. Bu tavrımızı anlamakta zorlananlar, Büyük Birlik Partisi'ni çantada keklik sananlar, bizde tutarsızlık arayanlar lütfen önce kendi geçmişlerini gözden geçirsinler. Büyük Birlik Partisi, 21 yıllık siyasi deneyimi boyunca birinci önceliğe hep milletini koymuştur. Çekiç Güç karşısında tutumu da Refah-Yol hükümeti kurulurkenki tutumu da aynıydı, bugün millete aslan kesilenlerin kaçacak delik aradıkları 28 Şubat sürecindeki tutumu da farklı değildi, referandum sürecindeki tutumu ve en son bu günlerde yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili tutumu da aynı. Bugüne kadar yaptıklarımızda en fark edilir özelliğimiz, 'güçlüden yana değil hak'tan ve haklıdan yana' olmaktı. Bugün de yaptığımız bundan başka bir şey değildir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.