Bbp'li Çayır: Seçimin Kaderini Sandığa Gitmeyen Seçmen Belirledi

Bbp'li Çayır: Seçimin Kaderini Sandığa Gitmeyen Seçmen Belirledi

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, cumhurbaşkanı seçimlerinin kaderini 'sandığa gitmeyen' seçmenin belirlediğini söyledi. Çayır, yaptığı açıklamada, 55 milyon seçmenin, cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 27'sinin...

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, cumhurbaşkanı seçimlerinin kaderini 'sandığa gitmeyen' seçmenin belirlediğini söyledi.

Çayır, yaptığı açıklamada, 55 milyon seçmenin, cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 27'sinin sandığa gitmemesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Mili iradenin tam olarak yansımasında sandığa gitmeyen seçmenin 'vatandaşlık vebalinin' olduğuna inandıklarını belirten Çayır, sandığa gitmeyen yüzde 27'lik bir oranın yüksek olduğunu, bununda 30 Mart mahalli seçimlerinde yüzde 43 olan AK Parti'nin oyunu cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 52'ye tekabül etmesine neden olduğunu savundu.

BBP olarak sandıktan çıkan milli iradeye her daim saygılı olduklarını belirten Çayır, önemli olanın 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankaya köşkünde toplumun herkesimini hiç bir ayrım yapmadan kucaklaya bilmesi olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı seçiminde partilerinin yetkili organlarının yaptığı istişare sonrası aldığı karar doğrultusunda Çatı Aday Eklemeddin İhsanoğlu'nu desteklediklerini belirten Çayır, bundan da hiç bir zaman pişmanlık duymadıklarını, bundan sonrada ortak akılla alınan her kararı desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Çatı Aday İhsanoğlu'nun cumhurbaşkanı seçiminde bu ülkeye kattığı en önemli değerin siyasi nezaket ve siyasi uzlaşı kültürünü yeniden yeşertmek olduğunu belirten Çayır, "Seçim sürecinde gördük ki insanımız kutuplaşmaya, ayrışmaya ve ötekileştirilmeye değil, kenetleşmeye hasret. CHP, MHP, DSP, DP, BTP ve BBP'nin farklı düşüncede olsalar bile ne kadar ortak müştereklerinin olduğunu gördük. Söz konusu vatan olunca yek vücut olduğunu gördük. İhsanoğlu'nun bu seçimde ülkemize kattığı en güzel değer siyasi nezaket, 'kendine yapılmasını istemediğini, başkasında yapma, önce birey, önce insani değerler ve kardeşlik vurgusu olmuştur. İhsanoğlu'na toplumda uzlaşı kültürünü yeniden yeşerttiği için müteşekkiriz. Seçim sonuçlarını bir kayıp olarak görmüyoruz, asgari müştereklerde bir araya gelmeyi sağlama bir kayıp değil;bir kazançtır. " dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.