Bbp Lideri Mustafa Destici Oyunu Verdi: Tercihe Herkes Saygılı Olmalı

Bbp Lideri Mustafa Destici Oyunu Verdi: Tercihe Herkes Saygılı Olmalı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Keçiören ilçesi Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi’nde 3201 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Destici, "Milletin tercihine hepimizin saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu neticede...

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Keçiören ilçesi Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi’nde 3201 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Destici, "Milletin tercihine hepimizin saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu neticede demokratik bir yarıştır yani bir futbol maçı oynamıyoruz ya da iki grup arasında bir kutuplaşmaya, kamplaşmaya gerek yok." dedi.

Oyunu kullandıktan sonra cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili değerlendirme yapan Destici, Büyük Birlik Partisi olarak başından beri cumhurbaşkanını halkın seçmesini savunan bir siyasi parti olduklarını, bu anlamda halkın seçmesi anlamında en doğru ve en demokratik bir seçim olduğunu söyledi. Destici, "Tabi bunun eksiklikleri vardı, mesela bizim konumumuzdaki seçime katılmayı hak kazanan sandık görevlileri verme, Ankara’nın her yerinde sandık görevlilerimiz var. İlk 5’in içinde yer almış bir siyasi parti olmamıza rağmen aday gösteremedik. Bunlar demokrasimizin adına üzüntü verici, inşallah bunlar önümüzdeki seçimde düzeltilir. Neticede halkımız bugün sandık başına gidiyor." eleştirisinde bulundu.

Sandık başına gidip sandıklara sahip çıkması konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Destici, açıklamasına şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanını halkın seçmesi bir fırsattır. Onun için öncelikle herkesin sandık başına gitmesi gerekir diye düşünüyorum. Sandıklara sahip çıkmak gerekir diye düşünüyorum. Demokrasinin tam anlamıyla tecelli etmesi gerekir diye düşünüyorum. Milletin tercihine hepimizin saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. Bu neticede demokratik bir yarıştır yani bir futbol maçı oynamıyoruz ya da iki grup arasında bir kutuplaşmaya, kamplaşmaya gerek yok. Dolayısıyla da bunu bir demokrasi şölenine çevirmeliyiz. Onun için ben bugünü çok önemsiyorum ve bir kere daha söylüyorum; bütün vatandaşlarımızın sandık başına gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradan çıkacak sonuca da herkesin saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. İnşallah bugün milletimiz, devletimiz, demokrasimiz kazanır. En büyük kazanç milletin olur, ülkenin olur diye düşünüyorum. Büyük Birlik Partisi olarak biliyorsunuz tercihimizi Ekmeleddin İhsanoğlu yönünde kullanmıştık. Bugün de oyumu o yönde kullandım bunu da açıkça ifade etmekten çekinmiyorum. Herkesin ve her kesimin demokratik tercihine saygılı olması gerektiğini düşünüyorum. Buradan milletimizi bölmeye, çatıştırmaya, ayrıştırmaya gerek yok. Birlik ve beraberlik içerisinde herkes oyunu kullanmalı ve çıkacak sonuca da herkes saygı duymalı, bugün millet kimi cumhurbaşkanı seçerse o Türkiye Cumhuriyet Devletinin hem büyük Türk milletinin hem de hepimizin cumhurbaşkanı olacaktır."

‘PARTİMİZDE HİÇBİR KOPUŞ YOK’

Bir basın mensubunun, BBP’nin cumhurbaşkanlı seçimi sürecinde kopukluk yaşanıp yaşanmamasıyla ilgili soruya ise Destici, "Bizim partimizden hiçbir kopuş yok, tam tersine partimize katılımlar daha fazla oldu. Tabi ki itirazlar olacaktır, bu bir demokrasidir. Demokratik ölçülerde kaldığı sürece biz buna saygı duyarız. Parti içinde bu kararı istişare ile aldık. Herkes görüşlerini özgürce ifade edebilirler. Parti içinde buna müsaade vardır. Biz diğer partilere benzemeyiz, tek adam partisi değiliz. Maalesef Türkiye’de bir lider sultası olduğu için, sanki doğru olan buymuş gibi bir anlayış var. Biz bunu reddediyoruz. Bizim tercihimiz için üç temel esasımız vardı. Birincisi rahmetli Muhsin Başkanımızın şehadetinin aydınlanmamış olması, ikincisi adına çözüm süreci dedikleri bizim çözülme ve ayrışma süreci olarak adlandırdığımız bir süreç var, PKK’yı meşrulaştıran. Bugün IŞİD ne ise geçmişte PKK da oydu. Geçmişte ona benzer uygulamalar yaptı. Üçüncüsü de yeni sivil bir anayasa. Bu üç temel tercihimizi ortaya koyduk ve bunlara göre de demokratik tercih yaptık. Biz herkesin tercihine saygılıyız. Herkesin de bizim tercihimize saygı duyulmasını istiyoruz. Millet de kimde karar kılarsa o da milletimize hayırlı olsun. Kim çıkarsa çıksın hepimizin cumhurbaşkanıdır." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.