Bayram buruk geçti

Bayram buruk geçti

İsrail ordusunun saldırıları Ramazan Bayramı’nda da devam etti. Gazze’de bayram namazı, İsrail saldırılarının gölgesinde kılındı. İsrail savaş uçakları, evleri ve camileri bayram boyunca bombaladı. Hayatını kaybedenlerin sayısı bin 300 yaklaştı

İsrail ordusu, bayram boyunca evleri, okulları, hastaneleri ve camileri bombaladı. Bin 300`e yakın kişinin hayatını kaybettiği Gazze'de bayram buruk geçti. İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölü sayısının bin 258'e yükseldiği, yaralı sayısının ise 7 bin 100 olduğu belirtildi. Saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana İsrail'in hava, kara ve denizden sürdürdüğü operasyonlarında 252'si çocuk, 94'ü kadın ve 50'si yaşlı bin 254 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca bin 980'i çocuk, bin 175'i kadın ve 259'u yaşlı 7 bin 100 kişi yaralandı. Bayramın boyunca İsrail tankları, Gazze Şeridi’nin doğu bölgelerindeki Han Yunus, Beyt Hanun kentleriyle Cebaliye beldesinde bazı noktalara saldırıda bulundu. Batıdaki Eş Şati Mülteci Kampı’na yönelik saldırıda ise en az 10 çocuğun öldüğü açıklandı. Gazze Şeridi’ndeki Şifa Hastanesi de İsrail saldırılarının hedefi oldu. Ölümün gölgesinde Filistinliler, Gazze Şeridi’nin merkezinde bayram namazı için saldırılarda büyük hasar gören bazıları yıkılan camileri doldurdular. Bayram namazından sonra Filistinlilerin bazıları akraba ziyaretleri yerine saldırılara hedef olmamak için hemen eve gitti bazıları ise ölen yakınlarını ziyaret etmek için mezarlığa akın etti.

HALK SAVAŞA HAZIR OLSUN

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'yle ilgili çok yoğun bir diplomasi trafiği içinde bulunuyor. Bütün ateşkes girişimleri sonuç vermedi. Saldırılar artarak devam ediyor. Bu arada İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İsrail halkının Gazze’de uzun bir savaşa hazır olması gerektiğini, kendilerinin misyonlarını tamamlayana kadar saldırgan ve sorumlu biçimde hareket etmeye devam edeceklerini söyledi. Birleşmiş Milletler kararlarına daha önce defalarca uymamış olan İsrail, 7 Temmuz Pazartesi günü "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik hava ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü de karadan saldırıya geçmişti.

BÖLGEDE KİTLESEL BİR İMHA VAR

Saldırılarla ilgili konuşan Mazlum-Der Konya Şube Başkanı Derviş Argun da, "İsrail 1948 yılında İngiltere'nin öncülüğünde o topraklara yerleştirildi. Son yıllarda Gazze'de özgürlük vardı. Halk özgürce yaşıyordu. Gazze, 360 kilometrekarelik bir alan. Konya'nın kırkta biri. Ramazan'da ve bayramda saldırılar durmadı. İsrail bu toprakları işgal ediyor. İsrail dünyanın gözü önünde şifahaneleri, okulları ve camileri bombalıyor. Gazze adına insiyatif alacak bir ülke kalmadı. Mısır tüm kapıları kapatmış durumda. Akdeniz İsrail tarafından abluka altına alınmış durumda. Dünyanın gözü önünde 2 milyonluk nüfus bombalanıyor. Türkiye insiyatif aldığını iddia ediyor. Ancak böyle bir şey hala yok. Hava köprüsü oluşturulmalı. Kargo uçakları yardım götürmeli. Gazze halkının ilaç ve yiyeceğe ihtiyacı var. Mısır ve Suriye elden gitti. İran bağlantıları koparıldı. Gazze'ye kim yardım yapacak? Türkiye insiyatif almalı. Filistinlileri sığıntı haline getirmek istiyorlar. Batının meseleye nasıl yaklaştığını iyi okumak lazım. Gazze'yi yok etmek istiyorlar. Türkiye ise saldırıları seyrediyor. Her gün yüzlerce insan ölüyor. Mesele sadece Kudüs meselesi değil. Kitlesel bir imha var bölgede. Kavga büyüdü. Her gün yüz tane çocuk ve kadın ölüyor. Türkiye insiyatif almalı hızla. Hava köprüsü oluşturulmalı. Yardımlar ulaştırılması" diye konuştu. İsrail'in zulüm ve katliamlar ile ayakta duramayacağını belirten Argun, kısa vadede daimi ve sürdürülebilir bir ateşkesin, uzun vadede İsrail’in işgal ettiği toprakları terk etmesinin, Ortadoğu'nun huzura kavuşması için bir zorunluluk olduğunu söyledi.

TÜRKİYE'NİN SESİ GÜÇLÜ ÇIKMIYOR

Cansuyu Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Gönç ise, "İsrail'in saldırıları Müslümanların derbederliği, dağınıklığının bir sonucu. Müslümanlar birbirini desteklemiyor. Birbirini sevmiyor. İslam aleminde bir birliktelik yok. 3-4 İslam ülkesi bir araya gelemiyor. Bayram buruk geçti. Takvim olarak bayramı yaşadık. Gönlümüzce bir bayram geçiremedik. Gazze halkı bombaların gölgesinde bayram namazı kıldı. Bölgede yabancı güçler cirit atıyor. Sömürgeci emperyalist güçler oyunlar oynuyor. Müslümanlar birbirini kırıp duruyor. IŞİD de İslam adına insanları kandırıyor ve peşinden sürüklüyor. Ölen de memleketi yıkılan da Müslüman. İsrail saldırılarını ambargoyla durdurmaz. İsrail'in arkasında güçlü bir lobi var. Bu güçler sopadan anlar. Batı, Kaddafi ve Saddam'ı bertaraf etti. Bunlar zalim de olsa Filistini destekliyorlardı. Ancak saf dışı edildi. Batı bölgeyi dizayn ediyor. Türkiye ise sadece İsrail'i kınamakla kalıyor. Türkiye'nin sesi güçlü çıkmıyor" şeklinde konuştu.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum