Bayrağa Saygı İçin Yürüdüler

Bayrağa Saygı İçin Yürüdüler

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bayrağa yapılan saldırıya tepkiler sürüyor. Karacabey’de düzenlenen yürüyüşte saldırı kınandı, olayın sorumlusunun hükümet olduğu belirtilerek, yetkililere tepki gösterildi.BBP Karacabey ilçe teşkilatı,...

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bayrağa yapılan saldırıya tepkiler sürüyor. Karacabey’de düzenlenen yürüyüşte saldırı kınandı, olayın sorumlusunun hükümet olduğu belirtilerek, yetkililere tepki gösterildi.

BBP Karacabey ilçe teşkilatı, Alperen Ocakları, Beşiktaşlılar Derneği, Ülkü Ocakları'ndan katılımlarla gerçekleşen eylemde Pazaryeri mevkiinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar sloganlar eşliğinde ve dev bayraklarla yürüyen kalabalık burada İstiklal Marşı’nı okudu.

İstiklal Marşı’nın ardından basın açıklamasını okuyan BBP İlçe Başkan Yardımcısı Bülent Turan, "Bu menfur olay okul bahçesinde, sağlık ocağında ya da herhangi bir sivil toplum örgütünün bahçesinde gerçekleşmiyor. Bizatihi bu ülkenin güvenliğini sağlamakla görevli askeriyenin bahçesinde gerçekleşiyor. Evet eşkıya eşkıyalığını, hain hainliğini, bölücü bölücülüğünü dünde yaptı, bugün de yapıyor, yarın da yapacak. Peki orada nöbet tutan askerler, onların üstleri egemenliğimize, bağımsızlığımıza karşı yapılan bu menfur saldırıya niye karşılık vermediler de müsaade ettiler?” diye konuştu.

“Milletimizin her bir ferdini onlarca şehit gelmişçesine üzen bu kahpeliğe nasıl müsaade edildi.” diye tepki gösteren Turan şunları söyledi: “Ay yıldızlı al bayrağımız ülkemizin ve milletimizin namusu, egemenliğimizin ta kendisi değil midir? Buna şehâdeti de göze alarak asla müsaade edilmemeliydi. Buna müsaade eden ve bu hadiseyi görmezden gelenleri, buna sessiz kalanları, tabii ki başta bunu yapanları bu millet asla unutmayacak ve affetmeyecektir. Milletimizin onurunu kıran bu elim hadiseyi gerçekleştirenler ve gerçekleşmesine müsaade edenler mutlaka hak ettikleri cezayı almalıdır.”

Konuşmanın sonunda terörü lanetleyen ve tekbirler getiren kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.