Baykan: Londraya tam kadro gideceğiz

Baykan: Londraya tam kadro gideceğiz

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, güreş branşında 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına tam kadro katılmayı arzuladıklarını söyledi

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, güreş branşında 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’na tam kadro katılmayı arzuladıklarını söyledi. Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 40. Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Şampiyonası’nı izleyen Mehmet Baykan, burada basın mensuplarının soruların cevapladı. Yaşar Doğun’nun Türk güreşine çok büyük katkılar yapmış unutulmaz bir isim olduğunu belirten Baykan, “Yaşar Doğu, sadece Türk güreşine değil Dünya güreşine örnek teşkil etmiş bir isim. Kısa bir süre önce ölüm yıldönümünde andık. Sporculuk yaşamında yaptığı müsabakaların tamamına yakının tuşla kazanmış ve ülkemizin göğsünü kabartmış bir isimdi. Hatırası önünde eğiliyorum” dedi.

Yaşar Doğu Güreş Şampiyonası’nın, olimpiyat oyunları eleme müsabakaları için son provalardan birisi olduğunu hatırlatan Genel Müdür Baykan, “40'ncısı düzenlenen Yaşar Doğu Güreş Şampiyonası, olimpiyat oyunları eleme müsabakaları öncesinde son prova niteliğini taşıyor. 17 ülkeden güreşçilerin katıldığı turnuvada, sporcularımız tecrübelerini arttırma şansını elde edecek. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda güreşte serbest ve grekoromende tam kadro yer almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

ATLETİZM SALONU

Mart ayında Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’na evsahipliği yapacak olan Ataköy’deki spor salonuyla ilgili sorulara ise Baykan, “Salonu bitirdik. Salonun bitmesinde Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın çok büyük payı var. Kamuoyunda, 'Salon yetişmez' şeklinde bir algı oluşmuşken, Sayın bakanımız yaptığı ziyaretler ve talimatlarıyla salonun hazır hale gelmesini sağladı. Dünya şampiyonasında ilk olarak organizasyondan alnımızın akıyla çıkmak istiyoruz. Şampiyonada Türk atletlerinin geldiği noktayı da görmüş olacağız. Salon atletizm şampiyonası  yapmak için daha önce İzmir'deki salonun dışında başka kapalı bir tesis yoktu. Şimdi Türk sporu çok önemli bir tesise kavuşmuş oldu” dedi. Baykan, spor salonunun adının ne olacağı şeklindeki bir soruya ise, “Çeşitli isim teklifleri var. Bununla ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor” cevabını verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.