Baykal'dan Yalova Başkanı'na Nasihat: Güç Kazandık, Kolay Kaybedebiliriz

Baykal'dan Yalova Başkanı'na Nasihat: Güç Kazandık, Kolay Kaybedebiliriz

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret etti. Baykal, "Böyle başarıdan sonra bunu unutmamak lazım, çok güç kazandık, çok kolay kaybedebiliriz. Bunu bilmek lazım. Bu iş bitmedi, asıl sıkıntı...

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı ziyaret etti. Baykal, "Böyle başarıdan sonra bunu unutmamak lazım, çok güç kazandık, çok kolay kaybedebiliriz. Bunu bilmek lazım. Bu iş bitmedi, asıl sıkıntı şimdi başlıyor, asıl güçlük şimdi başlıyor. Sakın ha 'bu iş bitti, aldık, tamam artık bundan sonra biz bu işin artık tadını çıkaracağız,' böyle bir şey yok. Tadı diye bir şey yok, bu işin sadece cefası var, arkadaşlar sadece çilesi var, cefası var." dedi.

    Deniz Baykal, 2 kez tekrarlanan yerel seçimleri kazanan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Baykal, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin de hazır bulunduğu ziyarette zor kazanılan belediyenin kolay kaybedilmemesi için sıkı çalışılması gerektiğini söyledi.

    "SEÇİM DAĞDAĞASI YALOVA'DA 2 KEZ YAŞANDI"

    Seçim sürecini atlattıktan sonra Başkan Salman'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak istediğini anlatan Baykal, yerel seçim dağdağasının dışında Yalova'da seçim heyecanının iki kez yaşandığını belirterek "Bu yerel seçim dağdağasının dışında bir kez daha yaşadı, bütün Türkiye'nin ilgisi, dikkati Yalova'ya yoğunlaştı. Herkes bütün gücünü bakanlar kurulu, iktidar, başbakan, devlet, vilayet ne varsa bütün kamu kuruluşları varlarını, yoklarını seferber ettiler ve bunu böyle bir vitrin haline getirdiler." şeklinde konuştu.

    Yalova'da iktidar tarafından verilen mücadeleye rağmen CHP Yalova örgütünün Muharrem İnce'nin de yardımları ile seçimi kazandıklarını hatırlatan Baykal, "Bütün CHP örgütü arkasında, bütün Türkiye'nin duaları, desteği ve manevi omuzlaması olmak üzere bir mücadele verdiniz, yüreğimiz ağzımızda izledik bu mücadeleyi, mutlu bir sonuç ortaya çıktı. Bu gerçekten hepimize büyük bir moral oldu, gelecek için çok önemli bir işaret fişeği oldu. Gereken yapılırsa, doğru çalışılırsa, her türlü olağanüstü güçlüğe rağmen bir şeylerin değişebileceğini burada gösterdiğiniz." diye konuştu.

    "ARTIK SEFA DEĞİL CEFA ZAMANI"

    Artık belediye gerçeği ile karşı karşıya kalınacağını altını çizen eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, şu uyarılarda bulundu: "Böyle başarıdan sonra bunu unutmamak lazım, çok güç kazandık, çok kolay kaybedebiliriz. Bunu bilmek lazım. Bu iş bitmedi, asıl sıkıntı şimdi başlıyor, asıl güçlük şimdi başlıyor. Yani seçimi almak bir yetkilendirmedir. Bir görevlendirmedir, hadi görelim bakalım, sen bu alacağım, yapacağım diyordun hadi bir görelim diye toplumun açtığı bir kredi var. Şimdi onun içini doldurmak lazım. Sakın ha 'bu iş bitti, aldık, tamam artık bundan sonra biz bu işin artık tadını çıkaracağız,' böyle bir şey yok. Tadı diye bir şey yok, bu işin sadece cefası var, arkadaşlar sadece çilesi var, cefası var. Bu bir paylaşma değil, başarının rahata ererek tadının çıkarılacağı bir dönem değil, tam tersine şimdi herkes bütün duygularını, bekleyişlerini frenleyecek ve olağanüstü bir sorumluluk duygusu ile çok büyük bir mesai ile çaba ile koşacak çalışacak."

    Partililere birlik beraberlik içinde olmalarını tavsiye eden Deniz Baykal, 'sevindik, üzülmeyelim' duygusun partililere kazandırmak istediğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Aman birbirimize düşmeyelim, aman küçük olayları büyütmeyelim, yüksek bekleyişler içine girmeyelim, belediyenin bizim yıllardır iktidarsızlıktan çektiğimiz sıkıntıların partililerimiz açısından, tümünün ortadan kalkacağı bir fırsat olduğu gibi, ben ve işin içine sakın ha kimse girmesin. Belediye yetkileri imkanları çok sınırlı bir kamu otoritesidir, yıllardan beri iktidardan uzak kalmış olan insanlar olarak bizim şimdi belediyeden hadi bakalım göster kendini, ne kadar bekleyiş varsa, ne kadar talep varsa, ne kadar ihtiyaç varsa bunları hallet diye önümüze gelmesi kaçınılmazdır, doğaldır, ama bilmemiz lazım ki bu iş öyle kolay bir iş değildir, her şeyi öyle bir ölçüsü zamanlaması var." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.