Bayburt Turizmini Tanıtım Çalıştayı Başladı

Bayburt Turizmini Tanıtım Çalıştayı Başladı

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan Bayburt’un turizm değerlerini yenilikçi yöntemlerle tanıtmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacı ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) finanse ettiği “Turizm İnovasyonla...

Bayburt Gazeteciler Cemiyeti tarafından başlatılan Bayburt’un turizm değerlerini yenilikçi yöntemlerle tanıtmak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacı ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) finanse ettiği “Turizm İnovasyonla Gelişir, Tanıtım ile Büyür" projesi start aldı.

3 gün sürecek programa; Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan Erzurum, Trabzon, Ordu, Çorum ve Gümüşhane gazeteciler cemiyeti başkanları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Birinci gün kapsamında Bayburt Valiliği ve Bayburt Belediyesi'ne yapılan ziyaretlerden sonra Bayburt Konağı'nda verilen akşam yemeğinde Bayburt mutfağına özgü kefenli kebap ve çeşitli tatlar ikram edildi.

Bayburt’un turizmden elde ettiği gelirlerin arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında Bayburt ve bölgemiz için turizm değerlerinin durumu, alt yapı sorunları, tanıtım, turizm değerlerinin pazarlanması, turların organize edilmesi gibi belli başlı konularda Bayburt ve bölge turizmine katkı sağlanması planlanmaktadır.

Yapılan açıklamaya göre, programın ikinci gününü bölgedeki turizm mekânlarına yönelik turlar oluşturacaktır. Tur kapsamında Bayburt’un önemli turizm merkezleri olan Ulu Camii, Bedesten, Kırk Çeşmeler, Bayburt Kalesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri, Baksı Müzesi gezilecektir.

Turizm buluşmasının önemli bir sonucu da bu turları gezen gazeteci ve turizmcilerin, Bayburt’un turizmini geliştirmek için sorunlar ve çözüm önerilerini içeren çalıştay olacaktır.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.