Bayan Davutoğlu ziyaretlerde bulundu

Bayan Davutoğlu ziyaretlerde bulundu

Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Mevlana Müzesi'ni ziyaret ederek dua etti. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi hastane okulu öğrencilerinin etkinliklerini izleyen bayan Davutoğlu, çocuklarla yakından ilgilendi

KONYA (İHA) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte Konya'ya gelen eşi Sare Davutoğlu, ilk önce Mevlana müzesini ziyaret etti, ardından da hastane okulunda çocukların etkinliklerini izleyip onlarla ilgilendi.
Bakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ın eşi Hatice Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in eşi Fatma Akyürek'le birlikte Mevlana Müzesi'ne geldi. Müzeyle ilgili bilgiler alan Sare Davutoğlu, Hz. Mevlana'nın sandukası önünde dua etti. Daha sonra Sare Davutoğlu, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastane Okulu'nda öğrenim gören hasta öğrencilerin hazırladığı etkinliğe katıldı. Burada okulla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, "Zorunlu eğitim çağındaki çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için Meram Tıp ve Meram Araştırma Hastaneleri'nde hastane okullarımız var. Bir taraftan eğitimleri, diğer taraftan eğitimleri devam ediyor. Bir yıldır bin öğrencimiz eğitim gördü" dedi.
Programda, öğrenciler şiirler okudu, şarkılar söyledi. Konya Devlet Tiyatrosu grubuyla birlikte öğrenciler eğlenirken duygulu anlar da yaşandı. Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel Çuhadaroğlu, bazı anneler gibi gözyaşlarını tutamadı. Program bitiminde ellerindeki balonları bırakan hasta öğrenciler, Sare Davutoğlu ile vedalaştı. Etkinlikte duygulandığını belirten Sare Davutoğlu, "Sağlık ve eğitim hayatın iki önemli unsuru. Bütün yavrularımızın sağlıklarına kavuşmalarını ve eğitimlerinde başarılar diliyorum. Çok güzel bir programdı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.