Batı hep çifte standartlı davranıyor

Batı hep çifte standartlı davranıyor

Meram Belediyesi tarafından hazırlanan ve Konya Televizyonu tarafından canlı yayınlanan Ahmet Yenilmezle Meramda İftar Sofrası programının dünkü konukları Doç. Dr. Adil Yavuz, Konya Büyükşehir Be

Meram Belediyesi tarafından hazırlanan ve Konya Televizyonu tarafından canlı yayınlanan  “Ahmet Yenilmez’le Meram’da İftar Sofrası” programının dünkü konukları Doç. Dr. Adil Yavuz, Konya Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ali Rıza Kapçı ve hayırsever işadamı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil’di.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adil Yavuz, sözde insan hakkı savunucusu olan batılıların hep çifte standartlı davrandıklarını vurgulayarak, “Bir balinayı kurtarmak için seferber olanlar batılılar, maalesef Müslüman ülkelerde ve Afrika’da binlerce insan ölürken kılını bile kıpırdatmamaktadır. Dünyada tarih boyu akan kanlar, güçlü ülkelerin zayıf ülkelerin kaynaklarını elinden almak istemesinden kaynaklanmıştır” dedi. Doç. Dr. Yavuz, günümüzde Kur’an-ı Kerim, hadis kitapları ve diğer dini kitaplara çok kolay ulaşabilmesine rağmen toplum olarak İslam’ın yeterince özümsenemediğini kaydetti.

Hayırsever işadamı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil ise, 16 yıl önce kurdukları Konya Mezarlıklar Vakfı’nın çalışmaları hakkında şunları söyledi: “Vakfımız Türkiye’de alanında bir ilktir. Eskiden yurt dışına gittiğimizde yabancıların düzenli ve bakımlı mezarlıklarını görünce hep imrenirdik. Allah’a çok şükür şimdi Konyamızdaki mezarlıklarımız çok daha güzel bir konuma geldi.”

Programın sunucusu Ahmet Yenilmez, gönüllü olarak Konya Mezarlıklar Vakfı’nın üyesi ve hizmetkarı olmaktan gurur duyacağını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.