Batı Afrika’lı Sağlık Bakanları Seyahat Yasağının Kaldırılmasında Anlaştı

Batı Afrika’lı Sağlık Bakanları Seyahat Yasağının Kaldırılmasında Anlaştı

Gana’nın başkenti Akra’da toplanan Batı Afrika'lı sağlık bakanları, Ebola ile mücadele kapsamında uygulanan seyahat sınırlamalarının kaldırılması konusunda anlaştı. Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi ülkelerin...

Gana’nın başkenti Akra’da toplanan Batı Afrika'lı sağlık bakanları, Ebola ile mücadele kapsamında uygulanan seyahat sınırlamalarının kaldırılması konusunda anlaştı.

Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi ülkelerin katıldığı toplantıda dün ölümcül virüs Ebola yüzünden kapanan sınırların yeniden açılması ve uçuş yasaklarının kaldırılması çağrısı yapılmıştı.

Gana Devlet Başkanı John Mahama, alınan önlemlerin “etkilenen ülkeleri izole edecek yada dışlayacak” şekilde olmaması gerektiğine dikkat çekti. Aynı zamanda ECOWAS Dönem Başkanı olan Mahama toplantıda ayrıca seyahat ve sınır konusunda “aşırı sınırlamalar”ın söz konusu ülkelerin ekonomilerini olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de daha önce uygulanan kısıtlamaların gıda ve tedarik sıkıntısı oluşturduğunu ve salgını kontrol alma çabalarına zarar verdiğini açıklamıştı.

WHO ayrıca Batı Afrika’daki salgınla ilgili rakamların, resmi kayıtlara oranla 4 kat daha fazla olduğunu ve 20 bin kişiyi etkileyebileceğini belirtti.

Hava yollarına bölgeye uçuşları yeniden başlatma çağrısı yapan WHO, seyahat yasaklarının ölümcül virüsle mücadeleye ket vurduğunu belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.