Batan Gemide Arama Kurtarma Çalışmalarına Son Verildi

Batan Gemide Arama Kurtarma Çalışmalarına Son Verildi

Güney Kore’de geçen Nisan ayında batan Sewol adlı yolcu gemisinde arama- kurtarma çalışmalarına son verildi. Güney Kore Okyanus ve Balıkçılık Bakanı Lee Joo-young, geçen Nisan ayında batan Sewol adlı yolcu gemisinde arama kurtarma çalışmalarına...

Güney Kore’de geçen Nisan ayında batan Sewol adlı yolcu gemisinde arama- kurtarma çalışmalarına son verildi.

Güney Kore Okyanus ve Balıkçılık Bakanı Lee Joo-young, geçen Nisan ayında batan Sewol adlı yolcu gemisinde arama kurtarma çalışmalarına son verildiğini duyurdu. Bakan Lee, tüm cesetleri çıkaracaklarına söz verip, bu sözde duramadıklarından dolayı özür diledi. Soğuk hava nedeniyle yapılan arama kurtarma çalışmasında beklenmedik kazaların çıkma ihtimaline dikkat çeken Lee, söz konusu kararlarından dolayı başta hayatını kaybedenlerin yakınları olmak üzere, tüm halktan özür diledi. Basın toplantısı esnasında ağlamalı bir ses tonuyla konuşan bakanın bir kez tam ağlayacakken, göz yaşlarına hakim olması kameralara yansıdı.

GÜNEY KORE'Yİ SARSAN GEMİ KAZASI

Geçen Nisan ayında Güney Kore’nin güney sahillerinde öğrencileri taşıyan bir yolcu gemisi batmıştı. 465 kişinin olduğu gemiden sadece 164 kişi kurtarılmıştı. 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği gemi kazasında devlet düne kadar arama kurtarma çalışmalarına devam etmiş, geçen hafta da bir ceset daha çıkarılmıştı. Hali hazırda 9 cesedin olduğu gemide arama kurtarma çalışmalarına son verilmesi Güney Kore halkında büyük bir üzüntüye neden oldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.