Başkent'teki Yozgatlılar İhsanoğlu'na Desteklerini Açıkladı

Başkent'teki Yozgatlılar İhsanoğlu'na Desteklerini Açıkladı

Ankara’da kurulmuş olan Yozgatlılar dernek, vakıf ve federasyonlarının başkan ve yöneticileri, cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verdiklerini açıkladı.Yozgatlılar Birlik Kültür Yardımlaşma Derneği Genel...

Ankara’da kurulmuş olan Yozgatlılar dernek, vakıf ve federasyonlarının başkan ve yöneticileri, cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verdiklerini açıkladı.

Yozgatlılar Birlik Kültür Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi, Yozgatlılar Birlik ve Dayanışma Vakfı, Demokrat Yozgatlılar Federasyonu ve bu üst kuruluşlara bağlı ilçe ve köy dernekleri, Eryaman’daki Grand Park Düğün Salonu’nda, Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteklerini açıklamak üzere bir araya geldi.

Destek için hazırlanan ortak basın açıklamasında, Yozgatlıların Başkent'e göç edenler arasında nüfus olarak ilk sırada yer aldığına işaret edilerek, “Hemşehri birlik ve beraberliğinin sağlanması, kültürel değerlerinin yaşatılması gayesiyle kurulan Yozgatlı dernekler ve vakıfların başkan ve yöneticileri olarak, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde; demokrat kişiliği, engin hoşgörüsü, dünya çapındaki temsil kabiliyeti ve bilim adamlığı ile tanınan Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu hemşehrimizi desteklediğimizi tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.” ifadeleri yer aldı.

"KENDİ ÖZ EVLADINIZA SAHİP ÇIKINIZ"

Açıklamanın devamında, “Çünkü inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı, doğrulara kulak verecek, ülkemizin iç ve dış politikalarındaki vahim yanlışları görebilecek ve bu yanlışların nasıl düzeltileceğinin reçetesini verebilecek, dış güçlerin Türkiye’yi küstahça tehdit etmelerine karşı milletin hissiyatına tercüman olabilecek, milletin sesi olmayı şeref ve namus borcu olarak bilecek biri olmalıdır. Ülkemizin kurumlarına, kuruluşlarına, değerlerine, insanlarına, hiçbir kişiye-aileye-zümreye değil, milletin tüm fertlerine sahip çıkacak biri olmalıdır. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, bu vasıfların hepsine sahip, saygın bir hemşehrimizdir. Bu nedenle kendisine Yozgatlılar olarak desteğimiz tamdır.” denildi.

Hemşehrilerine seslenen Yozgatlı STK temsilcileri, “Ey saygıdeğer vatansever Yozgatlılar, her biriniz birer Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunuzu unutmayınız. Tertemiz, hür vicdanınızın sesini dinleyerek kendi öz evladınıza sahip çıkınız.” çağrısı yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.