Başkent'te Giresun Günleri Başladı

Başkent'te Giresun Günleri Başladı

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri'nin açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı ile yapıldı.1. Giresun Kalkınma...

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 4 gün sürecek olan Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri'nin açılışı Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımı ile yapıldı.

1. Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri, Giresun Valiliği'nin himayesinde 9-10-11-12 Ekim tarihlerinde Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tanıtım günlerinin açılışı saat 12.00 da, Bakanlar Nurettin Canikli ve Mehmet Şiimşek'in katılımı ile yapıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Nurettin Canikli, yatırımcıları Giresun Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırıma beklediklerini belirtti. Girişimcilere her türlü imkanı sağlayacaklarını kaydeden Canikli, bölgeye yatırım yapacaklara 6. Bölge teşvikinin sunulduğunu aktardı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise konuşmasında Giresun'a en son 2008 yılında gittiğini anlatırken, Giresun'un yaylalarını özlediklerini kaydetti. Vatandaşlara Giresun'a gitmelerini tavsiye eden Bakan Şimşek, "Yöresel yemeklerinin zengin oluşu niye Giresun'un Türkiye'nin en fazla yaşayan insanlarına ev sahipliğini yaptırdığını anlamada önemli bir faktör. En yakın günlerde inşallah tekrar Giresun'a gitmek fırsatımız olur." dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Canikli ve Şimşek, tanıtım günlerinin açılışını yaptı.Açılıştan sonra, bakanlar stantları gezdi.

Giresun adına bir prestij organizasyonu olarak nitelendirilen Ankara Günleri’nde Giresun’un kalkınması ve tanıtımına katkı sağlanması hedefleniyor. 1. Giresun Kalkınma ve Tanıtım Günleri’nde kurulacak olan kurumsal ve yerel stantlarla Giresun’un kültürü, turizm potansiyeli, yöresel mutfağı, fındığı, halk oyunları gibi tüm özgün değerleri başkentlilere sergileniyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.