Başkan'dan yürek hoplatan 'proje'ler

Başkan'dan yürek hoplatan 'proje'ler

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek: Konya'ya Türkiye'de ses getiren spor tesislerini yaparak ve hayata geçirerek önemli bir hizmette bulunduk. Burada tesis yapmakla görevimiz bitmiyor. Bu tesislerin içini de doldurmak lazım

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek geçtiğimiz Pazar günü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösterecek “İl Spor Okulları”nın açılış törenine katıldı. Akyürek tören sonrası Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar ile ayak üstü sohbet yaptı. Başkan Akyürek, oldukçe keyifli geçen bu sohbette, Konya sporu adına önemli ve özel cümleler kurdu.  Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, spor adamları ile  Konya için düşündüğü spor projelerini paylaştı, Konya’da sporun daha da ileri gitmesini ve her şekliyle profesyonelleşmesi için  belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

FUTBOLCU OKULU KURMAYI PLANLIYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek sporun en çok ilgi gören branşının futbol olduğunu ve futbolda devamlı başarı için alt yapıya önem verilmesi gerektiğini söyledi. Kafasında altyapıya profesyonel bir yaklaşım gösteren her şeyiyle komplike bir ortamın olacağı futbol okulu düşüncesinin olduğunu anlatan Akyürek, “Futbolcu yetiştirecek her şeyiyle tam donanımlı akademi tarzında bir alt yapı olgusu oluşturmayı planlıyoruz. Profesyonel idareciler, profesyonel antrenörler, eğitimcilerin içinde olduğu ve seçilmiş belli sayıdaki yetenekli futbolcuyu burada en iyi şekilde yetiştirerek Konya ve Türk futboluna kazandırmayı istediğimiz bir projemiz var. Gerekli çalışmaları yaparak bu projemizi bir an önce hayata geçirmek istiyoruz” dedi.  Konuyla ilgili  olarak, ASKF Başkanı Remzi Ay ve TSYD Konya Şube Başkanı Recep Çınar'a kafasındaki projeyi anlatan Akyürek Ay ve Çınar'dan konuyla ilgili bir ön araştırma yapmaları  ve kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Akyürek özellikle futbolun menajerlerin elinden kurtulması gerektiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Futbolumuzu menajerlere bırakmadan kendi oyuncumuzu futbolcumuzu yetiştireceğimiz bir sistem oluşturalım. Oluşturacağımız profesyonel bir ekiple Türkiye’yi tarayıp kendi yıldızımı kendimiz çıkaralım. Ve bulacağımız yetenekli oyuncuların tüm ihtiyaçları ile biz ilgilenelim. Söylediğim gibi tam donanımlı bir alt yapı sistemi ile kendi futbolcumuzu kendimiz yetiştirelim” diye konuştu.  

BELEDİYE PROFESYONEL BRANŞLARA DAHA  GÜÇLÜ DESTEK VERECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Belediye  bünyesinde bir  spor kulüplerinin olduğunu, ancak bu kulübün daha çok amatör branşlarda hizmet verdiğini dile getirdi. Akyürek  Konya’nın profesyonel liglerde mücadele eden takımlarının daha güçlü olması gerektiğini vurguladı. Tahir Akyürek,  “Konyaspor futbolda ilerleme kaydediyor ve güçleniyor. Bu ilerleme ve güçlü duruş diğer profesyonel branşlarda da olmalı. Basketbol takımımızı daha da güçlendirmeliyiz. Konya'ya Türkiye'de ses getiren spor tesislerini yaparak ve hayata geçirerek önemli bir hizmette bulunduk. Burada tesis yapmakla görevimiz  bitmiyor. Bu tesislerin içini de doldurmak lazım diye düşünüyorum. Birinci ligde bir basketbol takımımız var. Bu takımı daha güçlü hale getirmeli ve ligde tutmalıyız. Bunun için de belediye olarak üzerimize düşeni mutlaka yapacağız.  Belediye olarak Konya'da sporun daha da ileriye gitmesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Tesis konusunda büyük yatırımlarımız var. Bu tesislerin etkin ve doğru kullanılması ile birlikte  yetişecek sporcularımızla bu yatırımlarımızı taçlandıracağız” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum