Başkan Turgut: Yayla Turizmini Canlandıracağız

Başkan Turgut: Yayla Turizmini Canlandıracağız

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke’nin en yakın yayla merkezlerinden Uşakpınarı, Gökbelen ve Balandız mahallelerini ziyaret etti. Turgut, yayla turizminin canlandırılması ve halkın rahat, huzurlu bir ortamda yaz sezonunu geçirebilmeleri...

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Silifke’nin en yakın yayla merkezlerinden Uşakpınarı, Gökbelen ve Balandız mahallelerini ziyaret etti. Turgut, yayla turizminin canlandırılması ve halkın rahat, huzurlu bir ortamda yaz sezonunu geçirebilmeleri için bir dizi çalışma yürüttüklerini açıkladı.

Beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Sekreteri Bünyamin Uçar, Silifke İlçe Başkanı Mustafa Şimşekli, Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Sungur, belediye başkan yardımcıları Ömer Savar, Zarif Korkmaz ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Kafes’le birlikte Uşakpınar, Gökbelen ve Balandız mahallelerine giden Başkan Turgut, buralarda muhtarlar ve mahalle halkı tarafından karşılandı.

Daha önce köy tüzel kişiliğine veya Özel İdare müdürlüklerine ait olan iş yerleri ve buna benzer taşınmazları tek tek inceleyen ve bu taşınmazlar hakkında bilgi alan Başkan Turgut, halkın menfaatine halka hizmet verebilecek bu taşınmazların biran evvel işletmeye açılması için de gerekli talimatları verdi. Yeni yasayla birlikte tüm hakları Silifke Belediyesi’ne devredilen bu taşınmazların kahvehane, fırın, lokanta, berber, bakkal ve kasap işletmecilerine kiraya verilmesi konusunda acil çalışmalar yapılmasını öneren Başkan Turgut, bu tür işletmelerin hizmete açılmasıyla birlikte bu yayla merkezlerinde ticari canlılığı sağlayacaklarını, açılan bu iş yerleri sayesinde halkın daha kaliteli ve sağlıklı koşullarda hizmet alabileceklerini söyledi. Gittiği her mahallede muhtarlar ve vatandaşlarla da sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Silifke Belediye Başkanı Turgut, halka hizmetin devam ettiğini ve özellikle yayla turizminin yaşandığı mahallelerde altyapı, yolların bakım ve onarımı, temizlik, içme suyu şebekelerinin daha sağlıklı hale getirilmesi, umuma açık alanların daha temiz ve daha modern hale getirilmesi, sinekle mücadele çalışmalarının hızla devam ettiğini vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.