Başkan Turgut Basınla Buluştu

Başkan Turgut Basınla Buluştu

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Başkan Turgut, 30 Mart seçimlerinden bu yana yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.Seçildiği...

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Başkan Turgut, 30 Mart seçimlerinden bu yana yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Seçildiği günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına kısa bir bilgilendirme yapan Belediye Başkanı Turgut, daha sonra ilçede yapılabilecek çalışmalar konusunda basın mensuplarıyla görüş alışverişinde bulundu. Seçim tarihi ile kültür haftası tarihinin bir birine yakın olması nedeniyle bu yıl 41.'si 23-26 Haziran 2014 tarihlerinde kutlanacak olan Uluslararası Silifke Kültür Haftası hazırlıkları ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgilendiren Turgut, önümüzdeki yıllarda bu kültür haftasını yöreye özgü, halkın ve sivil toplum kuruluşların da iştiraki ile uluslararası düzeyde kutlayacaklarını açıkladı.

Gazetecilerin sorunlarını yanıtlayan Başkan Turgut, 30 Mart seçimlerinden sonra ilçe merkezi ve diğer mahallelerde yürütülen belediye hizmetleri hakkında da bilgi verdi. Özellikle sahil bölgelerde turizme yönelik hizmetlere ağırlık verdiklerini belirten Turgut, en uzun deniz sahiline sahip olan ender ilçeler arasında Silifke’nin bulunduğuna da işaret etti. Turgut; yaz aylarının başladığı şu günlerde denize kıyısı olan Narlıkuyu, Atakent, Atayurt, Arkum, Taşucu, Akdere ve Yeşilovacık mahallelerinde temizlik, ticari alanların yeniden düzenlenmesi, ara yolların bakım ve onarımı, yeşil alanların bakımı, sinekle mücadele çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi. Yeni yasa ile ortaya çıkan sıkıntıların da kısa sürede aşılacağını vurgulayan Başkan Turgut, Silifke halkından bu konuda biraz daha sabırlı olmalarını istedi.

Kültür haftası hazırlıkları ile ilgili çalışmaların da son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Turgut, “Kültür haftamızı bu yıl 23-26 haziran tarihleri arasında kutlayacağız. Hafta boyunca devam edecek olan tüm etkinliklerle ilgili hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Sportif yarışmalar, halk oyunları gösterileri, yoğurt ve batırık yarışmaları, yöresel seyirlik oyunların sergilenmesi, yörük kültürünün canlandırılması ve sanatçı konserleri ile halkımıza çok güzel bir program hazırladık. Silifke’mizin yerel ve ulusal alanda tanıtılmasına siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızın da büyük katkılarını bekliyoruz. Silifke Kültür Haftamızı sivil toplum kuruluşlarımızla, resmi kurum ve kuruluşlarımızla, halkımızla ve siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte en güzel şekilde kutlayacağız. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz.” diyerek, basın mensupları ile sohbete devam etti.

Göksu Otel Restaurant'ta düzenlenen kahvaltıya Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut’un yanı sıra başkan yardımcıları Ömer Savar, Zarif Korkmaz, Kültür Müdürü Üstün Zaim ve ilçede görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.