Başkan Sözen: Kardeşliğimizi Manavgatlılık Ruhuyla Pekiştirmeliyiz

Başkan Sözen: Kardeşliğimizi Manavgatlılık Ruhuyla Pekiştirmeliyiz

Antalya'nın Manavgat İlçe Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm şehrinin sorunlarının çözümünde 'Manavgatlılık ruhunun' hayat bulması gerektiğini söyledi. Manavgat ruhunun hayat bulmasında herkesi olduğu gibi kabul etmenin önemli olduğunu...

Antalya'nın Manavgat İlçe Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm şehrinin sorunlarının çözümünde 'Manavgatlılık ruhunun' hayat bulması gerektiğini söyledi. Manavgat ruhunun hayat bulmasında herkesi olduğu gibi kabul etmenin önemli olduğunu vurgulayan Sözen, hiç kimsenin ötekileştirilmediği, dışlanmadığı, farklılıklarından dolayı yargılanmadığı ve farklılıkları zenginlik gören kardeşlik ruhuna ihtiyaçlarının olduğunu kaydetti.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) konferans salonunda ilçe değerlendirme toplantısında turizm şehrinin sorunları ve sorunlara köklü neşter vurmada kardeşlik ruhu ile ilgili açıklama yapan Sözen, Manavgat'ta bugüne kadar gerçek anlamda Manavgatlılık ruhunun canlı tutulamadığını, bunun nedenleri hakkında herkesin öz eleştiride bulunmasının yararlı olacağına inandığını ifade etti.

Manavgat'ta suçlulara kısa sürede ulaşılması ve yakalanmasında önemli katkısı olan Mobese sistemiyle ilgili önlerine kapsamlı bir proje gelmesi halinde destek olacaklarının altını çizen Sözen, Manavgat Irmağı Kıyı Düzenlemesi Projesi ile ırmak kenarlarını ışıklandırarak ailelerin rahatça dolaşabileceği ortam haline getirdiklerini kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) yanında bulunan ve temeli kendisinden önceki belediye başkanı tarafından atılan Manavgat Belediyesi Hastane İnşaatı'nın Akdeniz Üniversitesi'ne devri ile ilgili şartlı tahsis olmasına bağlı hukuki sıkıntıların olduğunu anlatan Sözen, Maliye Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından sorunun çözülmesi halinde, belediye hastanesi inşaatını devretmeye hazır olduklarını dile getirdi. Sözen, atıl vaziyette duran hastane inşaatı ile ilgili şu bilgileri verdi: "Hastane inşaatının temeli bizden önceki dönemde atılmış. Belediyelerin, asli görevlerini yapması, hastane işletmesine girmemesi taraftarıyız. Fakat bizden önceki dönemde belediyenin kaynaklarından belediye hastanesi inşaatına 4,5 milyon lira para harcanmış. Hastane inşaatını başka bir kuruluşa devredersek yasal suç işlemiş oluruz. Sorun Maliye Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın ortak mutabakatı ile çözülürse hastane inşaatını devretmeye hazırız."

30 Mart Mahalli Seçimleri öncesi parkomat uygulamasını siyasi seçim malzemesi olmaması için iptal ettiklerini hatırlatan Sözen, Manavgat'ta park alanlarının bulunduğunu, araç parkı için uygun olmasına karşı kaldırım üzerine araç parkı yapma alışkanlığının sürdüğünü, bundan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti. Sözen, turizm şehrinde trafik sorunun çözülmesi için Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı çalışmalara destek olduklarını sözlerini ekledi.

Öteyandan Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO Müdürü Doç.Dr. Hacer Bakır Sert de yaptığı konuşmada, okullarında 2 bin 500 öğrencinin öğrenim gördüğünü bunun 800'nün gece saat 23:00'e kadar gece öğrenimi gördüğünü ve belediye hastanesi inşaatının kötü ve art niyetli kişilerin barınmasına adına risk oluşturduğunu kaydetti. Sert, belediye hastanesine bir an önce çözüm bulunmasının aciliyet arz ettiğini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.