Başkan Salman: 400 Yataklı Hastane İçin Düğmeye Bastık, Bakanlığı Bekliyoruz

Başkan Salman: 400 Yataklı Hastane İçin Düğmeye Bastık, Bakanlığı Bekliyoruz

Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’nın en önemli sorunlarından biri olan sağlık konusunun köklü çözümünün şehre tıp fakültesi kazandırmak olduğunun altını bir kez daha çizdi. Salman, “400 yataklı devlet hastanesinin yapılacağı...

Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova’nın en önemli sorunlarından biri olan sağlık konusunun köklü çözümünün şehre tıp fakültesi kazandırmak olduğunun altını bir kez daha çizdi. Salman, “400 yataklı devlet hastanesinin yapılacağı alanla ilgili tüm plan hazırlıklarını yaptık. Sağlık Bakanlığı’nın müracaatını bekliyoruz.” dedi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, yaptığı açıklamada, Yalova Terminali ile İl Jandarma Komutanlığı arasında kalan 340 dönümlük alana 400 yataklı devlet hastanesi yapılabilmesi için Yalova Belediyesi’nin üzerine düşen bütün plan hazırlıklarının yapıldığını ifade etti. Vefa Salman, “Devlet hastanesinin yapılabilmesi, belirlenen 4 imar adasından oluşan toplam 340 dönümlük arazinin gerekli plan hazırlıklarını İmardan Sorumlu Başkan Yardımcım Mehmet Erdem başkanlığında teknik personelimiz tamamladılar. Arazinin 200 dönümü, ilgililerden aldığımız bilgiye göre 3 katlı olması öngörülen hastane binası için ayrıldı. Zemin bakımından yapılaşmaya müsait olmayan 70 dönümü ise otopark olarak ayrıldı. Tüm bu hazırlıkları yapan teknik ekibimiz hem yeşili korumak hem de hastanenin ihtiyaç duyacağı yeşil alan için jandarmanın önündeki 26 dönümlük hatıra çam ormanının korunmasına ve hastane arazisine dahil olmasını planladılar. Söz konusu parselin içinden ve çevresinden geçen yollarda ileride doğacak yoğun trafik akışı dikkate alınarak, 15 metre genişlikten 20 metreye yükseltildi. Diğer kamu kurum ve kuruluşların görüşleri alınarak, planlar Belediye Meclisi’nin onayına sunulacak hale getirildi. Sağlık Bakanlığı’nın müracaatını bekliyoruz.” diye ifade etti.

“NE YAPIP EDİP YALOVALILARIN YOLLARDA HAYATINI KAYBETMESİNİ ENGELLEMELİYİZ”

Arazinin tamamının mülkiyetinin Maliye'ye ait olduğunu ve Sağlık Bakanlığı’na tahsisinin gerekli olduğunu hatırlatan Başkan Salman, “Kamu-özel sektör ortaklığıyla yapılmasının öngörüldü, bu yöntem ile hastane inşaatının çok daha kısa sürede tamamlanacağı kanaatindeyim. Yalova’nın sağlıkta yaşadığı sorunların artık çok ciddi boyutlara ulaştığını seçim döneminde de ısrarla vurgulamıştım. Yalova’daki, başta yoğun bakım ve onkoloji bölümlerinin olmaması nedeniyle birçok değerli hemşehrimiz çevre illere gitmeye çalışırken, ambulanslarda kaybettiğimizi, hastaların, tedavi olmak yerine daha da hasta olduklarını ifade etmiştim. Yalova’nın böyle bir hastaneye şiddetle ihtiyacı var. Ancak her zaman söylediğim gibi bir kez daha söylüyorum. Yalova’nın sorununu tıp fakültesi çözer. Yapılacak bu 400 yataklı hastane Yalova’ya kazandıracağımız tıp fakültesinin mihenk taşı olabilir. Belgeleri ile ortaya koydum. Danıştay’ın kararı ortada. Örnekleri çok. Tıp fakültesi için Valilik ile Yalova Üniversitesi’nin işbirliği ile Yalova Tıp Fakültesi kurulabilir. Belediye olarak her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.