Başkan Kocamaz, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yılını Kutladı

Başkan Kocamaz, İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. Yılını Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İstiklal Marşı’nın, Türk Milleti’nin emperyalistlere karşı tek yürek olmasında milli bir harç olan İstiklal Savaşı’nın anısına ve ruhuna en uygu...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İstiklal Marşı’nın, Türk Milleti’nin emperyalistlere karşı tek yürek olmasında milli bir harç olan İstiklal Savaşı’nın anısına ve ruhuna en uygun eser olduğunu belirtti.

Başkan Kocamaz, İstiklal Marşı’nın kabulünün 95. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajında, İstiklal Savaşı’nın, asırlardan bu yana bağımsız olarak yaşamış olan Türk Milleti’nin yine bağımsızlık yolunda verdiği en önemli savaşlardan biri olduğunu vurgulayan Kocamaz, “İstiklal Marşı ise Yüce Türk Milleti’nin emperyalistlere karşı tek yürek olmasında milli bir harç olan bu savaşın anısına ve ruhuna en uygun eserdir. İstiklal Marşımız, Türk Milleti’nin bağımsızlık uğruna verdiği savaşın en önemli sembolüdür. Bugün, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde verilen bağımsızlık savaşını, namus bildikleri vatan toprakları için gözlerini dahi kırpmadan ölüme giden askerlerimizi ve o dönemde yaşanan kahramanlık destanını en iyi şekilde bizlere hissettiren İstiklal Marşımızın kabulünün 95. yılını kutluyoruz. İstiklal Marşımız her bir kelimesi ile bizlere ve genç nesillere önemli bir görev yüklemektedir. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve merhum Mehmet Akif Ersoy olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz. Zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, birlik ve beraberliğimizin önemini bir kez daha vurguluyor ve Yüce Allah’tan milletimize bir daha böyle kurtuluş mücadelesi yaşatmamasını diliyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.