Başkan Kocamaz: Bir Yasa Çıkarıldı Hala Yönetmeliği Ortada Yok

Başkan Kocamaz: Bir Yasa Çıkarıldı Hala Yönetmeliği Ortada Yok

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bütün şehir yasasının getirdiği zorlukları ve bu zorluklarla mücadele ettiklerini, ortada bir bütün şehir yasasının bulunduğunu fakat hala bir yönetmeliğinin olmadığını söyledi.Mersin’in...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bütün şehir yasasının getirdiği zorlukları ve bu zorluklarla mücadele ettiklerini, ortada bir bütün şehir yasasının bulunduğunu fakat hala bir yönetmeliğinin olmadığını söyledi.

Mersin’in Silifke İlçesinde Kaymakamlık binası yanında eski özel idare binası tadilat edilerek MESKİ Silifke Hizmet Binasına dönüştürülerek açıldı. Açılışta konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Elimizde sihirli değnek yok, kısıtlı imkanlarla hizmet yapmaya çalışıyoruz ama hizmetin mazereti olmaz. Bir şekilde yapılacaktır.” dedi.

Başkan Kocamaz, bütün şehir yasasının getirdiği zorlukları ve bu zorluklarla nasıl mücadele ettiklerini, ortada bir bütün şehir yasasının bulunduğunu fakat hala bir yönetmeliğinin olmadığını dile getirip şunları kaydetti: “6360 Sayılı Büyükşehir Yasası doğrultusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke’de MESKİ Şube Müdürlüğü kuruldu. Yeni bütün şehir yasasıyla birlikte hizmetlerin büyük bir çoğunluğu büyük şehirlerde toplandı. Bunun en önemli özelliği de geçmişte bir özel idare vardı o kaldırıldı özel idarelerin bütün yükü ve sorumluluğu da büyükşehirlere devredildi. Tabii elimizde bir sihirli değnek de yok, bu yasa çıkarıldı ancak hala yönetmeliği ortada yok. Büyük şehir belediyeleri hatta ilçe belediyeleri olarak bu yeni yasayla birlikte yaptığımız uygulamaları adeta el yordamıyla gerçekleştiriyoruz. Geçmişten gelen tecrübelerimizi bu yeni yasayla birleştirerek bütünleştirerek vatandaşımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Maalesef 30 Martta göreve geldikten sonra devraldığımız belediyenin sıkıntıları elbette çok fazla ama bunun ötesinde halen su veremediğimiz düzenli su hizmeti sunamadığımız köylerin olduğunu gördükçe yükümüzün gerçekten çok ağır olduğunu tespit etmiş durumdayız. Ama hizmette mazeret olmaz bu iş mutlaka yapılmalı, hatta bugüne kadar yapılmalıydı. Biz hiçbir mazeretin arkasına da sığınmıyoruz. Yaptığımız toplantılarda da hiçbir mazeretin vatandaşın sıkıntının ortadan kaldırmaya yetmeyeceğini özellikle belirtiyoruz. İnşallah sorunların tümüne çözüm üretebilmek için çalışıyoruz. Bütün ilçelerde eksiklikle sıkıntılar var ama inşallah hiçbir belediye ayrımı yapmadan ilçe belediyelerle diyalog içinde sıkıntıları gidermek için gayret göstereceğiz. İlçe belediyesinden büyükşehre gelmiş bir kardeşiniz olarak bunu bir avantaj olarak değerlendirmenizi istiyorum. İlçeden gelen biri olarak ilçelerin sorunlarını daha iyi bilir, bilgi birikimi ile belki pratik çözümleri ortaya koyar, bizim 30 Mart öncesinde Mersin’in ve çevresinin sorunlarını 18 aylık çalışmalar döneminde de hepsini tespit ettik, dile getirdik. Büyükşehir yasasıyla birlikte ilçelerden büyük şehre gelen gerek İller Bankası, gerekse su idaresiyle birlikte gelecek her türlü kaynağı yine o ilçelere aktaracağımızı peşinen söylemiştik. Tabi ki bu yetmez ama büyükşehirde buna katkı sunacaktır. MESKİ bütün ilçelerde yaşayan insanlarımızın bütün su ihtiyaçlarının giderilmesi için yönlendirmiş bir büyük şehir kuruluşudur. Arkadaşlarımız son derece titiz bir şekilde tespitlerini yaptılar ve bu tespitlere devam edip çözüm yollarını hep birlikte üreteceğiz. Elimizde sihirli değnek yok, her şey biranda çözülsün. Mersin’in bütün sorunlarını biranda çözmek de mümkün değil. Önemli olan problemleri mutlaka çözeceğiz daha önemlileri de öne alarak ortadan kaldırmak için gayret göstereceğiz. Hep birlikte el ve gönül birlikteliği içinde birbirimizi severek ve saygı göstererek Mersin ve ilçelerine hep birlikte sahip çıkacağız. Silifke hizmet binası tüm halka hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Açılış saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Silifke Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Konuşmalardan sonra kurban kesilip dualar okunduktan sonra hizmet binasının açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.

Açılış törenine, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, MHP Silifke İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile belediye meclis üyeleri, MESKİ Silifke Müdürü İsmail Keser, kurum amirleri daire müdürleri ve çok sayıda Silifkeli katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.