Başkan, başkan arıyor

Başkan, başkan arıyor

Konyasporun Pazartesi günü yapılacak genel kurulu için geri sayım sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yeşil-beyazlı kulübün başına geçecek sektöre yakın bir başkan arıyor.

Konyaspor’da yaklaşan genel kurulla ilgili çalışmalar sürerken, bugüne kadar herhangi bir başkan adayının ortaya çıkmaması Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i kara kara düşündürmeye başladı. Konyaspor’un başına geçebilecek bir başkan adayı için arayışlarını ve temaslarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’in oldukça sıkıntılı günler geçirdiği öğrenildi. Pazartesi günü yapılacak genel kurul öncesinde kulübü teslim edeceği bir başkan adayı bulamayan Akyürek’in bazı işadamları ile aracılar vasıtasıyla görüşmeler yaptığı, ancak bu görüşmelerin olumsuzlukla sonuçlandığı bildirildi.

Konyaspor eski başkanlarından Mehmet Köseoğlu’na ikinci kez teklif götüren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Köseoğlu’nun olumsuz tavrından sonra rotayı Konyaspor eski başkan yardımcılarından Faruk Turhan’a çevirdi.  Ahmet Şan vasıtasıyla Faruk Turhan’a başkanlık teklif eden, ancak Turhan’dan da olumsuz yanıt alan Akyürek’in iyice sıkıntıya girdiği, dolayısıyla da pes etme noktasına geldiği öğrenildi.
FARUK TURHAN: BU ŞARTLARDA ZOR
Konyaspor’da başkanlık için ismi geçen kulübün eski başkan yardımcılarından Faruk Turhan, Ahmet Şan ile bir araya geldiğini ve kendisine başkanlık teklif edildiğini doğrulayarak,  Konyaspor meselesine duyarsız kalmadığını, ancak mevcut şartlarla bu işin altından kalkmanın çok zor olduğunu, dolayısıyla da bu meselenin bir kangren haline gelmeden ve daha kötüye gitmeden çözülmesinin gerektiğini söyledi.
Turhan, “Ahmet beyle görüştüğümüz doğrudur. Yaklaşık 1,5 saat bir görüşmemiz oldu. Bana Tahir beyin teklifini iletti. Kulübün mevcut durumunu konuştuk. Ancak, önüme çıkan fotoğraf beni ürkütmedi dersem yalan olur. Konyaspor bu şehrin önemli bir kurumu. Öncelikle bu kurumun buralara gelmemesi gerekirdi. Ben burada rakamları telaffuz etmeyeceğim, ama görünen o ki, ortada çok sıkıntılı bir durum var. Bunun için de sadece Tahir beyin ya da belediyenin bu sıkıntıyı çözmesi zor. Şehrin bu işte duyarlı olması gerekir. Ben kendilerine bu şekilde göreve gelemeyeceğimi bildirdim. Çünkü, bu iş yıpratıcı bir iş ve benim de sağlık durumum buna çok elverişli değil” dedi.
KÖSEOĞLU:4 TRİLYON NAKİT GEREKLİ
Konyaspor’u tarihinde ikinci kez şampiyon yaparak, tarihe geçen eski başkanlardan Mehmet Köseoğlu ise  “Bu iş parasız olmaz ve Konyaspor’un bugün itibarı ile 4 trilyon nakit paraya ihtiyacı var” dedi.
Konyaspor’daki bu soruna gerekli müdahale yapılamadığı taktirde borçların içinden çıkılmaz bir hale geleceğini, dolayısıyla da kulübün elle tutulur bir tarafının kalmayacağını söyleyen Mehmet Köseoğlu, “bugün itibarı ile takımın önünü görebilmesi için 4 trilyon nakit paraya ihtiyaç var. Bu işin parasız olmadığını herkes biliyor. Ama, çözüm noktasında somut adımlar atılmıyor. Konyaspor’un ligde hem hedefine ulaşması hem de borçların ödenmesi için eski futbolcularla vakit geçirmeden görüşülüp, ellerinden çeklerin alınması lazım. Bu oyuncularla ilişiğin kesilmesi için kesinlikle ortak bir noktada buluşmak lazım. Yeni transferlerin peşinatlarının ödenmesi için de para gerekli. Daha sonra da diğer borçlarla ilgili yeni bir yapılandırma hayata geçirilebilir. Bir şekilde çözüm bulunur. Özellikle de takım süper lige çıkarsa ekonomik olarak daha da rahatlar. Ancak, bütün bunların yapılabilmesi için acil olarak nakit ihtiyacı giderilmelidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum