Başkan aranıyor

Başkan aranıyor

2. lige Anadolu Selçukluspor olarak devam edecek olan Konya Torku Şekersporun yeni kulüp başkanı ve teknik adamının isimleri kulislerde dolaşmaya başladı

Yapılacak isim değişikliği ile 2. lige Anadolu Selçukluspor olarak devam edecek olan Konya Torku Şekerspor’un yeni kulüp başkanı ve teknik adamının isimleri kulislerde dolaşmaya başladı

 

TFF 2. Lig’de uzun süredir mücadele eden ve iki kez Bank Asya 1. Lig’in kapısından dönen yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekerspor, yeni sezonda Anadolu Selçukluspor adı altında mücadele edecek. Konyaspor ile Şekerspor arasında yapılan anlaşma gereği güçlerini birleştiren ekipler, Konyaspor’un 19 Temmuz’da yapacağı kongrenin ardından çalışmalarının startını verecek. Konyaspor ile Şekerspor arasında varılan anlaşma gereğince Anadolu Birlik Holding Konyaspor’a sponsor olacak ve isim değişikliğine gidilecek. Buna göre ismi Anadolu Selçukluspor olarak değiştirilmesi planlanan Şekerspor Konyaspor’un alt yapısı olarak faaliyet gösterecek.

Yeşil-beyazlılar her iki takımında yönetim kurullarını, teknik heyetini ve takımların nasıl şekilleneceğinin kararı kongrede verecek ve yeni sezon çalışmalarına başlayacak. Yapılması planlanan kongre öncesinde ise spor kulislerinde Anadolu Selçukluspor kulüp başkanlığı ve teknik direktörlüğü için isimler konuşulmaya başlandı. Oldukça gizli tutulan görüşmeler ile birlikte yayılan söylentilere göre Anadolu Selçukspor’un kulüp başkanı Harun Aydın olacak. Konyalı işadamı Harun Aydın, Konyaspor eski yöneticilerinden. Aydın, bir önceki sezon Kulüp Başkanlığı görevini yürüten Bahattin Karapınar döneminde Konyaspor asbaşkanlığı yaptı.

Teknik direktör sorunun ise Konyalı birisimle çözmeyi planlayan yeşil-beyazlılarda, teknik kadronun başına Salih Eken’in getirileceği gelen haberler arısında. Konyaspor ile ismi özdeşleşen başarılı spor adamı Salih Eken, geçtiğimiz sezon teknik direktör Osman Özdemir’in yardımcılığını yapıyordu. Konyaspor’un futbolculuk dahil bir çok noktasında faaliyet gösteren Salih Eken, Kırşehirli bir ailenin çocuğu olarak 1965 yılında Ankara’da doğdu. Konyaspor’da profesyonel futbol hayatına başlayan Eken, Seydişehir Belediyespor, Kayseri Erciyesspor, Çorumspor, Aksarayspor, Mobellaspor’da forma giydi. Futbolculuk yaşantısına Kırşehir’de son veren Eken, 2000 yılından sonra teknik adamlığa başladı.

Konyaspor yönetimi altyapıdan gelen oyuncuları yeni adıyla Anadolu Selçukspor olan takımda oynatmayı planlarken, devraldığı takımdan 12 oyuncuyu da Konyaspor formasıyla sahaya sürecek. Halen sözleşmeleri süren Ahmet Önay, Ahmet Sabri Fener, Candemir Aktaş, Ertan Koç, İshak Çakmak, Kenan Karışık, Ömer Ali Şahiner, Özhan Keskin, Rıdvan Sağlam, Ümit Aydemir ve Yusuf Akyel, böylelikle hiçbir bedel ödemeden Konyaspor’un malı oldu. Bu oyuncuların takımda kalıp kalmamalarına ise teknik direktör Hüsnü Özkara karar verecek. Özellikle Ömer Ali Şahiner, birkaç Süper Lig takımı tarafından ısrarla isteniyordu.

İsmi Anadolu Selçukluspor olarak değiştirilecek olan Şekerspor, yeni sezonda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele edecek. Grupta yeşil-beyazlı ekibin geçtiğimiz sezon mücadele ettiği güçlü ekiplerde var. Grupların fikstür çekimi ise ileri bir tarihte yapılacak. Spor Toto 2. Lig Temsilcimiz Torku Şekerspor geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda da Beyaz Grupta mücadele edecek. Torku Şekerspor’un Konyaspor ile birleşmesi ve isim değişikliği yaşaması halinde de aynı rakiplerle mücadele edecek. 2012-2013 sezonunda Beyaz Grupta mücadele edecek takımlar şu şekilde: Konya Şekerspor, Kızılcahamamspor A.Ş., Beypazarı Şekerspor, Alanyaspor, Balıkesirspor, İnegölspor, Yeni Malatyaspor, Ofspor, Denizli Belediyespor,, İskenderun Dç Spor, Bayrampaşaspor, Gaziosmanpaşaspor, Eyüpspor, Kırklarelispor, Altay,Tokatspor, Körfez Futbol Kulübü.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.