Başkan Altay: Bütün ümmet kardeştir

Başkan Altay: Bütün ümmet kardeştir

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen Saraybosna Mevlevihanesinin Boşnak kursiyerleri Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı ziyaret etti.

Selçuklu Belediyesi tarafından Saraybosna'da restorasyonu yapılan Saraybosna Mevlevihanesi 2013 yılından itibaren Boşnak kadın kursiyerlere mesleki eğitim sağlıyor. Mevlevihane, Selçuklu ve Bosna Hersek arasındaki tarihi, kültürel ve sosyal bağlar sürdürülmesine katkı sağlarken, kursiyer kadınlar her dönemin sonunda Selçuklu Belediyesine ziyaret gerçekleştiriyor. Bu yıl da eğitimlerini tamamlayan kadınlar Selçuklu Belediyesini ziyaret ederek Başkan Altay ile görüştü. Bosnalı kursiyerlerin ziyaretine Burkina Faso'dan Selçuklu Belediyesi'ne ziyarete gelen heyet de renk kattı. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, burada yaptığı konuşmada dünya coğrafyasında yeni dostlukların kurulabileceğine ifade etti. "Sizi görmekten çok büyük bir mutluluk duydum hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Bosna'ya uzun süredir gidemedim. Onun için hasreti sizinle gideriyoruz. Bu yılki serginin de çok güzel olduğunu arkadaşlarım bana ilettiler. İnşallah seneye birlikte olabiliriz şimdiden temennide bulunalım. Konya çok güzel bir şehir ve Bosnalıları, Boşnakları seven bir şehir. Savaş zamanından başlayarak Konya-Saraybosna ilişkileri hep en yüksek seviyede yürütüldü. Selçuklu Belediyesi olarak biz de Stari Grad Belediyesi ile kardeş belediyeyiz. Konya Büyükşehir Belediyesi ile de Saraybosna Belediyesi kardeş şehirler" şeklinde konuştu.

Konya'nın sivil toplum kuruluşlarının çok fazla sayıda olduğu ve bir çok hizmet ürettiği bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Altay, "Biz inanıyoruz ki bütün ümmet kardeştir. Nerede Bir Müslüman varsa onlarla ilgili işler yapmaya gayret ediyoruz. Bugün de çok güzel bir tevafuk oldu. Boşnak kardeşlerimiz ile Burkina Fasolu arkadaşlarımız aynı mekandalar ve aynı havayı teneffüs ediyoruz. Belki bu buluşma ikisi arasında bir kardeşliğe vesile olur. Burkina Faso'dakiler Saraybosna'ya gelirler ve orayı görürler. Yine Saraybosna'daki arkadaşlar da Burkina Faso'yu ziyaret edebilirler. Çünkü ümmet hep birlikte olursa güçlü olur" diye konuştu.

Boşnak kursiyer kadınlar adına söz alan Nevresa Ahatovic, "Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a teşekkür edecek söz bulamıyorum. Saraybosna Mevlevihanesi kurs merkezi ile bizim için çok değerli bir iş yaptı. Bizler Konya'dan ve Selçuklu Belediyesinden hep kardeşliği gördük. En büyük zenginliğimiz zaten bu abi-kardeş ilişkimiz" şeklinde konuştu

Ziyaret günün anısına fotoğraf çekimi ve hediye takdimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.