Başbakan, Kurtulmuş'u ABD'ye akredite ediyor

Başbakan, Kurtulmuş'u ABD'ye akredite ediyor

Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katılmasını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı bir yorum geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göre Başbakan Erdoğan ABD ziyaretinde kendisine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un eşlik etmesini istemesi ile “veliahtım Kurtulmuş'tur” mesajı veriyor.

Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretini değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Numan Kurtulmuş yorumu geldi. HAS Parti'den ayrılarak AK Parti'ye geçen ve Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Numan Kurtulmuş'un Başbakan Erdoğan ile birlikte ABD'ye giden heyette yer almasını Kemal Kılıçdaroğlu “Başbakan, Kurtulmuş’u ABD’ye akredite ediyor. Başbakan, ‘veliahtım Kurtulmuş’tur’ mesajı veriyor” sözleriyle yorumladı.

Akşam'a konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Fethullah Gülen ile görüşmesine ise “Başbakan’ın Arınç’ı ABD gezisine hangi amaçla götürdüğü böylece ortaya çıktı” demekle yetindi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın “2014’te üç sandık” mesajını da  şöyle yorumladı: “Başbakan’ın sözlerinden, ne istediği tam anlaşılmıyor. Ayaküstü yapılmış açıklamalara benziyor. Bence ABD’den eli boş döndüğü için, çıkan haber ve yorumları gölgelemek için ortaya başka konular atarak manevra yapıyor.”

“AKP’nin anayasa konusundaki tüm maskelerinin düştüğünü” savunan Kemal Kılıçdaroğlu, bu sözlerini şöyle açtı: “Devletin din kurallarına dayandırılamayacağına dair maddeyi değiştirmek istiyorlar. O noktada çok uyanık davranarak, “komisyona yapılan teklifler partileri bağlamaz” dediler. Niye? Çünkü ileride Anayasa Mahkemesiíne gidebilir. Bütün dertleri cumhuriyet rejimini değiştirmek. Ama onu din devleti diye lanse etmeyecekler tabii.”

91612.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.