Başbakan Erdoğan'ın "Kıbrıs Diye Bir Ülke Yok" Açıklamasına Rumlardan Tepki

Başbakan Erdoğan'ın "Kıbrıs Diye Bir Ülke Yok" Açıklamasına Rumlardan Tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kıbrıs diye bir ülke yok” şeklindeki açıklaması Rum tarafında ve Yunanistan’da tepkiyle karşılandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kıbrıs diye bir ülke yok” şeklindeki açıklaması Rum tarafında ve Yunanistan’da tepkiyle karşılandı. Rum yönetimi ve siyasi partileri yanında Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da Erdoğan’ı eleştiren açıklamalar yaptı.

Rum Alithia gazetesi, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ve siyasi partilerin Erdoğan’ın sözlerini eleştirdiğini yazdı.

Gazete, Rum Yönetimi Sözcüsü Hristos Stilianidis’in “sert olmayan bir tonda” kaleme aldığı açıklamasında, Erdoğan’ın sözlerini hayret ve kaygıyla karşıladığını ancak “Türkiye Başbakanı bu sözler yerine, Kıbrıs sorununun en kısa zamanda çözümüyle ilgili açıklamalarını fiiliyatta göstermelidir.” ifadesini kullandığını belirtti.

Yine aynı gazete, Başbakanı Erdoğan’ın, Kıbrıs sorununda sonuç getirecek bir diyalog başlatılması hedefiyle ortak metnin hazırlanması için istişarelerin yapıldığı bir dönemde AB üyesi sözde Kıbrıs Cumhuriyeti hakkındaki sözlerinin hayret ve kaygı yarattığını aktardı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.