Başbakan Erdoğan’dan Siyonizm sözlerine açıklama

Başbakan Erdoğan’dan Siyonizm sözlerine açıklama

Başbakan Erdoğan ABD ve İsrail’in tepkisini çeken ‘siyonizm’ ile ilgili sözlerine açıklama getirdi. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmanın yanlış anlaşılmamasını istedi.

Resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Danimarka’ya giden Başbakan Erdoğan burada bir gazetenin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan Viyana’daki BM Forumu’nda yaptığı, İsrail ve ABD’yi kızdıran konuşması ile ilgili açıklamalarda bulunurken sözlerini kimsenin yanlış anlamamasını istedi.

"KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN"

Başbakan Erdoğan, siyonizmin insanlık suçu olduğuna dair söylediği sözlere açıklama getirerek, "Benim Viyana'da söylediğim sözlerin tartışmalara yol açtığını biliyorum. Ama kimse benim söylediklerimi yanlış anlamasın. Herkes biliyor ki benim eleştirilerim, bazı kritik konular üzerine. Özellikle Gazze bölgesinde, İsrail'in politikalarına karşı. İsrail, Filistin devletinin varlığını kabul etmediği sürece bizim eleştirilerimiz devam edecektir. Diğer taraftan biz iki devlet çözümü çerçevesi içinde İsrail devletinin varlığını 1967 yılında tanıdık" diye konuştu.

"KONUŞMAMIN ARDINDA DURUYORUM"

Başbakan Erdoğan konuşmalarındaki eleştirilerin İsrail devletinin varlığına değil, izlediği politikaya yönelik olduğuna işaret etti. Başbakan Erdoğan şu ifadeleri kullandı. "Kimse unutmasın biz iki devlet çözümü için Türkiye olarak daha önce çok kez, İsrail devlet başkanları ve başbakanlarını ülkemizde ağırladık. Bugün Türkiye tüm uluslararası kurallara uyarak, Filistin-İsrail sorununun çözümünü destekliyor. Ben birçok konuşmamda antisemitizmi kınıyor ve benim bu konuda açık tavrımı ortaya koyuyorum. Bu nedenle Viyana'da yapmış olduğum konuşmanın ardında duruyorum."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başbakan Erdoğan'ın Viyana’da düzenlenen Medeniyetler İttifakı forumunda yaptığı konuşmada kullandığı "Ötekinin kültürünü, inançlarını, hissiyatını anlamak için mücadele verilmesi gerekirken ön yargılardan hareket edilerek ötekinin dışlandığına ve horlandığına sıkça şahit oluyoruz. Tıpkı siyonizm gibi, tıpkı antisemitizm gibi, tıpkı faşizm gibi, İslamofobinin de bir insanlık suçu olarak görülmesi kaçınılmaz hal almıştır" sözleri İsrail ve ABD tarafından tepki ile karşılanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.