Başbakan Erdoğan'a Anayasa Benzetmesi

Başbakan Erdoğan'a Anayasa Benzetmesi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Aydın Büyükşehir ve 18 ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında sunuculuk yapan Nuri Ateş (Ateşbey) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için “Anayasanın ilk üç maddesi gibidir.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK PARTİ) Aydın Büyükşehir ve 18 ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında sunuculuk yapan Nuri Ateş (Ateşbey) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için “Anayasanın ilk üç maddesi gibidir. Bir değişmez. İki değiştirilemez ve üç değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan’a selam olsun.” dedi.

Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve binlerce partilinin alkışladığı sunucu Nuri Ateş, sahnede kaldığı yaklaşık 4 saat boyunca Başbakan Erdoğan’ı öven şiirler de okuyarak partililerden alkış istedi.

Aydın Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtım toplantısı yapıldı. Kapalı spor salonundaki tanıtım toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, gündemle ilgili açıklamalar yaptı. Ülkenin 2001 yılındaki gibi olmadığını, işin başında milletin adamları olduğunu belirten Bakan Zeybekçi, “Millet ne diyorsa o. Milletin dediğinin üzerine biz bir nokta dahi koymayız. Biz Başbakanımızın da dediği gibi millet iradesinden başka hiçbir güç de tanımayız. Bizim başka güçlere biat etmemizi, başka güçlerin önünde eğilmemizi, bırakın eğilmeyi başka güçlerin önünde düğmemizi iliklemeyi dahi düşürmeyi Allah da nasip etmesin. Biz sadece ve sadece milletin önünde düğmemizi ilikleriz, teşkilatımızın önünde düğmemizi ilikleriz. Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunlar ve planlar çok büyük. Bunların hepsini millet görüyor ve millet de dersini veriyor. Millet dersini vere vere millet bıktı, bunlar bıkmadı. Ama en son ders inşallah 30 Mart'ta, ondan sonra yazın bir daha ders verecek. 2015 Haziran'da bir ders daha verecek. Anlayıp milletin iradesinden başka hiçbir iradenin olmadığını anlayana kadar anlatacağız. Biz demokrasinin sonucuyuz. Millet, demokrasi, milletin demokrasisi dendiği zaman AK Parti anlaşılır. Şu ana kadar bu ülkede yaşadıklarımız demokrasinin doğum sancılarıdır. Hukukun üstünlüğünün doğum sancılarıdır.” şeklinde konuştu.

Gezi olayları ve sonrası yaşananlara ve başlatılan yolsuzluk operasyonunu başlatan savcılarla ilgili konuşan Zeybekçi, “Gezi olayları sırasında ağaçları bahane edenlerin şartlarını duyun, 3. havaalanı inşaatı durdurulsun, nükleer santraller durdurulsun, 3. köprü inşaatı durdurulsun, hidroelektrik santraller durdurulsun. Bunu istediler bizden, ağaç peşinde koşanlar bunu istediler. Başbakan’a muhteşem karşılama sonrası geldikleri gibi gittiler. Türkiye 2001'deki gibi değil. Türkiye’de milletin adamları iş başında. Yedirmezler öyle kimseye. Avuçlarını yalarlar.” ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekçi daha sonra AK Parti Aydın Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını sahnede tek tek tanıtarak programdan ayrıldı. Tanıtım programına AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç ve Semiha Öyüş ile partililer katıldılar. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.