Başbakan Erdoğan: TSK yetkiyi bizden alır

Başbakan Erdoğan: TSK yetkiyi bizden alır

Kırgızistan’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, ‘Yazılı emirle çekilme’ iddiasına ilişkin ‘TSK yetkiyi bizden alır’ şeklinde konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ‘Yazılı emirle çekilme’ iddiasına da değinen Başbakan Erdoğan, ‘TSK, ihtiyaç duyarsa bizden yetki alır’ dedi.

Başbakan Erdoğan, temaslarını sürdürdüğü Kırgızistan'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 'Yazılı emirle çekilme' iddiasını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "TSK, ihtiyaç duyarsa bizden yetki alır" diye konuştu. Çekilme sürecinde askerin nasıl bir tutum izleyeceğinin yazılı talimatla belirleneceği iddia edilmişti.

'SÜREÇ GAYET İYİ İŞLİYOR'

Başbakan Erdoğan çözüm sürecine ilişkin, "Süreç gayet iyi işliyor ama zaman vermek mümkün değildir. Bu çözüm sürecine Türkiye'de tüm kesimler, medya, akademisyenler, sendikacılar gayret gösteriyor. Kan akmasın diyoruz, bunun için de sorumluluk makamında olan bir yönetim olarak her şeye rağmen bunu başarmanın gayreti içinde olacağız" dedi.

Meclis'teki önerge krizine de değinen Başbakan Erdoğan, "Bunlar CHP'nin kimliğini ortaya koyuyor, aczin göstergesi. Hukuka ters en ufak bir şey yoktur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.